Wij waren op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2018

Op 1 en 2 oktober 2018 vond deze, voor winkeliers, jaarlijks terugkerende beurs plaats in Houten. Een keur aan producenten en importeurs presenteerden hun producten aan de bezoekers. Uiteraard kaas, worst en wijn, maar ook bier, hartige gerechten, jams, chocola en wat al niet meer. ClearChox won met chocolade van MIA de innovatieprijs 2018.

Toekomstboeren op Agriport

Op Agriport in Middenmeer, in de Wieringermeerpolder, zijn elf jaar geleden tien Westlandse tuinders neergestreken die tezamen 850 hectare glastuinbouw bedrijven. In volledig gecontroleerde omgeving wordt groente geteeld. Wij bezochten paprikateler Barendse DC.

De consument is een klootzak

9 September 2017 was Foodlogdag. Onvermijdelijk een dag over de voedselproblematiek, waar het platform Foodlog haar bestaansrecht aan ontleent. Feiten bestaan, de waarheid niet. Foodlog noemt zich het redelijkste alternatief in de voedselwereld. Maar de consument is een klootzak als het gaat om verandering van ons landbouwbeleid.

De culinaire ziel van Nederland

Aangenaam verrast! Eddie Niesten schreef een intrigerend boek over ons eetgedrag, onderbouwd met heel veel recepten. Geen culinaire hoogstandjes die bij de edellieden op tafel kwamen, neen, juist datgene dat we vroeger en soms nu nog steeds thuis bereiden en onze disgenoten voorschotelen. Het is wat we eten, het is wat onze ziel voedt.