Wie on tie-vie [5] & [6]

De bonte bentheimers die in Oosterbeek de Japanse duizendknoop bestrijden zijn weer uitgebreid in het nieuws. Dat is pech voor de vegetariërs onder ons, want zomertijd is niet langer komkommertijd. We delen graag een uitgebreid artikel in de Volkskrant, een reportage bij Een Vandaag en op TV Gelderland. En nog iets in dagblad De Gelderlander.

Uit eten bij Puur M

Puur M is op 28 juni 2015 officieel toegetreden tot Euro Toques, de restaurants die puur en ambachtelijk werken. Wij aten er een krappe maand later. Het was er aangenaam en we hebben goed gegeten.

The Garden testte vleestomaten

In het maandblad The Garden van de Royal Horticultural Society wordt een test van vleestomaten besproken. Grote stevige tomaten. De beste worden beloond met een AGM – Award of Garden Merit.

De Wilde Kalender

Noest monnikenwerk! Een schier allesomvattend overzicht van lokale voedselingrediënten voor iedereen die binnen of buiten de perken van eten houdt. Één lange tabel van ingrediënten, hun vindplaats en wat nadere informatie (veelal smaak), in de vier secties der seizoenen verdeeld. Maar laat het ‘wilde’ alsjeblieft weg uit de titel – Elsje Bruijnesteijn nuanceert dat ook in haar nawoord.

Eten uit de buurt

Een informatief en inspirerend boek voor een ieder die andere wegen zoekt. Eten uit de buurt deden we tot pakweg vijftig jaar geleden. Toen begon de voedselindustrie pas goed op gang te komen. Met de gevolgen en vervreemding van dien. Michiel Bussink neemt ons mee langs allerlei manieren om meer lokaal en seizoensgebonden te eten. Als u onze website vaker bezoekt en/of geabonneerd bent op onze nieuwsbrief, dan sluit dit boek naadloos aan.

Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2015

19 t/m 21 juni 2015 waren de jaarlijkse Internationale Kwekerijdagen op Bingerden, Angerlo (nabij Arnhem). Altijd leuk voor ontmoetingen met bevlogen kwekers met een mening. Wij waren er vrijdag en leerden twee nieuwe woorden: verblokkerisering en ecosystematiek

Trappist. De Tien Heerlijke Bieren.

Een echte tuinier drinkt bier van hogere orde en hoge gisting. Onlangs verscheen dit bijzonder fraaie boek van Jef Van Den Steen; een waar document voor de liefhebber en hen die van het toch wel nepperige abdijbier naar de echte trappist willen overstappen.

Het is mooi geweest

Zaterdag 6 juni 2015 deden we mee aan de door Velt georganiseerde Open Ecotuin. Wij waren één van de 170 deelnemers, in Vlaanderen en Nederland. Het weer was aangenaam zonnig, de sfeer was uitmuntend en het bezoek was meer dan geïnteresseerd. Wat wil een mens nog meer?