Wie on tie-vie [1]

Omroep Gelderland is onder de titel Kluiven met Kleijs een mooie serie begonnen over eten. Lokaal, Gelders – maar het had net zo goed in heel Nederland kunnen zijn. Dus ook voor niet-Gelderlanders het kijken waard. En het moet gezegd: professioneel gemaakt en mooi gemonteerd.

Momenten van tv-opnamen

Vier uur voor vier minuten. Donderdag 18 september 2014 werden bij ons opnamen gemaakt voor het EO tv-programma Melk & Honing. Meesterkok Angélique Schmeinck maakte twee gerechten voor twee uitzendingen van 8 en 22 oktober. Het team van Skyhigh TV kwam rond 08:15 uur en ging acht uur later weer richting Hilversum.

De Gierzwaluw

Een boek voor u en ik – je hoeft absoluut geen natuur-nerd met baard en verrekijker te zijn om een boek over vogels als dit te lezen. Integendeel; Remco Daalder kan vertellen. Op een pakkende manier en gelardeerd met de nodige humor, sleept hij ons mee in de wereld van de vogelaar en in het bijzonder de mystieke wereld van de gierzwaluw.

Landgoedfair Mariënwaerdt 2014

We hebben de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt na pakweg dertien jaar weer eens bezocht. Het is grootser en lijkt ook qua aanbod te zijn veranderd. Er zijn drie goede redenen om die te bezoeken, de rest lijkt bijzaak. En het feit dat we maar liefst € 3,50 voor een klein plastic flesje plat Chaudfontaine bronwater moesten neertellen, maakte dat we met een ontstemd gevoel huiswaarts gingen.

Rijke oogst!

Wat doen we ermee? Inmaken, drogen, inleggen, invriezen, fermenteren, zoet, zuur, zout? Het komt allemaal aan bod in het boek Rijke Oogst van Alys Fowler. Een praktisch boek, helder en voorzien van receptuur. We vinden er veel praktische tips in. Goed boek voor elke moestuinier en vooral in deze tijd van het jaar.