Oerkoken – Terug naar de vuurplaats
Kom uit de kast! In ieder mens schuilt oer. Dit boek van oerkok Willem ter Steeg maakt koken boven open vuur heel toegankelijk en bovendien: met veel recepten.
Kom uit de kast! In ieder mens schuilt oer. Dit boek van oerkok Willem ter Steeg maakt koken boven open vuur heel toegankelijk en bovendien: met veel recepten.
Sinds kort hebben we een tandoor-oven, een Indiase barbecue. We testten het en concluderen dat het leuker en beter dan een gewone barbecue is.
Na het planten begint het groeien in onze Eetbare Siertuin. En aangezien de grond flink geroerd is, komen er ook massaal onvoorziene planten op. Een derde en vierde criterium doet zijn intrede.
Ripassa met Eten & Drinken als chapeau boven de naam. En dat is zo; een puik restaurant voor Bilthoven en haar wijde omgeving dat mooie, pure ingrediënten gebruikt.
In 2050 zal de wereldbevolking vermoedelijk negen miljard mensen bedragen. Door de voedselindustrie wordt dit als dogma gehanteerd om o.a. grootschalige monoculturen met hoogproducerende gewassen te verantwoorden. Dat is niet altijd zo wenselijk als het lijkt.
Zeer recent verscheen dit kookboek voor orgaanvlees en andere incourante delen. Een heerlijk boek dat iedereen op eenvoudige manier laat kennis maken met het in onbruik geraakte vlees. Vlees, dat de slager soms alleen op verzoek kan leveren.
Map of Life is een ambitieus project dat op basis van allerlei bronnen laat zien welke levensvormen waar op aard voorkomen. Het is in ontwikkeling en kan worden bekeken.
Er is er nog een zonne-ledlamp op de markt gekomen. De Luci. Bovendien een vernieuwde versie van de Waka Waka-lamp, de Waka Waka Power. Power, omdat ze krachtiger is en u kunt uw telefoon of tablet ermee opladen.
In onze Eetbare Siertuin hebben we lupines. Gewone lupines omdat ze mooi zijn en stikstof binden en lupines voor consumptie. Eetbare bonen en koffie.
De laatste weken zijn vier opmerkelijke signalen de wereld in gezonden die los gepresenteerd worden, doch in nauw onderling verband staan. Gezonde voeding begint bij de landbouw, de wilde genetische bronnen van onze cultuurgewassen worden bedreigd en de gezonde stoffen zijn uit onze groentes weggeselecteerd.
Louis Couperus was een fijnproever. In zijn boeken noemt hij diverse gerechten. José Buschman selecteerde de recepten uit de kookboeken van de familie. Eten in een con-tekst. Voor Couperusfans die willen eten wat de meester at en voor thuiskoks die nu eens willen koken met een dosis cultuurhistorie.
Op een prachtige, idyllische plek vindt deze zomer een kleinschalig en weldadig zomerfestival plaats. Een plek waar dichters, musici, schrijvers en performers samenkomen om te lezen, schrijven, voordragen, dansen en spelen.