Bes boven bes

Mooi verhalend geschreven en dus in alle opzichten lekker om te lezen. Het nieuwe boek van Ria Loohuizen behandelt dertig soorten bessen, bramen en bottels. Elke vrucht krijgt de aandacht die ze verdient en veel recepten.

Eten uit de natuur

Het wordt hoog tijd dat we die vermaledijde Japanse duizendknoop en zevenblad op ons nationale menu zetten. Het onlangs verschenen Het Grote Wildpluk van Edwin Florès kan daarbij helpen. Een keukentafelboek, leuk om door te bladeren, maar als u zelf gaat plukken moet u een of twee veldgidsen meenemen.

Boswandeling

Aanstaande zaterdag, 1 juni, is er bij ons Open Ecotuin. De helft van ons erf is bos, deel van de ecologische hoofdstructuur en grenzend aan de Wolfhezer Bossen en Heide, van Natuurmonumenten. Dit wordt het kunstbos. Een inspectierondje. Of een opwarmertje.

Koudeklablab

 Dat krijg je ervan als je tropische groenten wilt telen. Van de Heritage Seed Libary (HSL) hadden we een aantal lablab-bonen gekregen. Vannacht stonden ze buiten. Een koudeklap.

Wilde Woensdag

Brigitte Habets van Food Afoot lanceert het idee voor een Wilde Woensdag. Eet op woensdag uit de natuur in plaats van uit het groentenschap. “Een Wilde Woensdag verbindt de mens weer iets meer met de natuur,” aldus Habets. Daar zit wat in.