Onvergetelijke groenten – the sequel

Het vervolg op het succesvolle Onvergetelijke Groenten uit 2009 is Onvergetelijke Groenten – Recht Voor Z'n Raap. Het is een aardig kookboek voor iemand die iets verder wil kijken dan het groentenschap van de supermarkt, maar buiten de recepten schort er wel het een en ander aan.

Voetprint Cooking

Eten heeft milieuconsequenties. Voedingsmiddelen zijn namelijk in meer of mindere mate geproduceerd en het ene product vergt meer energie dan het andere. Dat vlees een zware belasting vormt, weten we van Marianne Thieme. Maar hoeveel is dat eigenlijk en hoe zit dat nu met de rest?

Zucht. PostNL. Aanvulling.

Naar aanleiding van de klacht op 13 oktober, belooft PostNL beterschap en de verkeerd bezorgde post op te halen. Maar er is niets gebeurd. Integendeel. Goed geadresseerde post wordt verkeerd maar toch goed bezorgd. Kom daar maar eens uit. PostNL lukt het.

Iedereen kan Marokkaans koken

Wat een leuk boekje! ‘Marokkaans koken voor dummies’ had het ook kunnen heten. Na het uiterst succesvolle Kookkaravaan is er nu, voor nog geen tien euro, Kookkaravaantje. Een bijzonder plezierig kookboek(je) met uitstekend maakbare recepten. En, belangrijk: heel erg duidelijk uitgelegd.

Zaad over? Stuur het naar de professor!

Op het bericht over komkommerzaad reageerde een lezer van onze nieuwsbrief. Zij wees op de sympathieke actie van prof. dr. Willem van Cotthem. Deze Vlaming zamelt overtollig zaad in voor de derde wereld. Want als je niets hebt, is een zakje zaad al duur. Wij hadden er niet eerder van vernomen. U misschien ook niet.

Vis treft Vark

Op 21 oktober 2012 ontmoeten harders en de Bonte Bentheimer elkaar bij 't Ailand, het vislokaal van de Goede Vissers in Lauwersoog. Patron-cuisinier Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga maakt van deze vis en het vlees van het Bonte Bentheimer landvarken een aantal curieuze gerechten waarvan iedereen die middag kan genieten.