Wilde Woensdag

Brigitte Habets van Food Afoot lanceert het idee voor een Wilde Woensdag. Eet op woensdag uit de natuur in plaats van uit het groentenschap. “Een Wilde Woensdag verbindt de mens weer iets meer met de natuur,” aldus Habets. Daar zit wat in.

Smaakvrienden Fruit

Will Jansen schreef: "Feit is in elk geval dat Angélique Schmeinck met haar Smaakvrienden Fruit de kookwereld door elkaar schudt. Gezondheid, creativiteit, realiteitszin, alles spat uit en in dit dikke naslag kookwerkboek."

Paard!

Handig op de actualiteit ingespeeld: Een leuk en informatief boekje over paardenvlees. Recepten en achtergrondinformatie over consumptie, voedingswaarde en meer. Voor een habbekrats te koop.

Natuurmonumenten neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid

Gisteren is het gezamenlijk persbericht van Natuurmonumenten en Schaapskudde Het Soerel uitgestuurd. Er is een oplossing. De kudde en herders blijven nog even. En Natuurmonumenten heeft zich verplicht het voortouw te nemen voor een structurele oplossing. Met een deadline.

De Eetbare Tuin

Top. Wat een onderhoudend en informatief tuinboek, zeg. Het belicht de nieuwe paden, die vandaag de dag in (moes-)tuinland worden bewandeld. Werkelijk een aanrader voor iedereen die serieus met het nieuwe ecologisch moestuinieren wil beginnen.