Istanboel is de moeite waard
Istanboel is een van de culturele hoofdsteden 2010. Maar niet alleen daarom is het aan te raden deze stad eens te bezoeken. We waren er vier dagen. Een indruk.
Istanboel is een van de culturele hoofdsteden 2010. Maar niet alleen daarom is het aan te raden deze stad eens te bezoeken. We waren er vier dagen. Een indruk.
Eigenlijk doen we niet aan restaurantrecensies. Maar soms zijn er die, die lekker anders zijn. Zo ook Het Heimwee in Nijmegen. Trendsetter of tegen de stroom in? In elk geval zeer aan te bevelen.
Zaklampen passen niet in de zak. En als ze dat wel doen, geven ze nauwelijks licht. Behalve dit kleine ding. Zo! Dat geeft licht!
Het was een zeer goede kop om publiciteit te halen, maar zaterdag j.l. werd in de Wetenschapsbijlage van NRC Handelsblad deze meest recente mediahype al ontzenuwd. Iedere zichzelf niet-respecterende krant of omroep nam klakkeloos het persbericht over.
Van mei tot september 2010 liep het project Emscher Kunst in het Ruhrgebied. Langs deze rivier, tussen Recklinghausen en Oberhausen waren pakweg twintig projecten van veertig kunstenaars te zien. En Kilian Water speelde daarin een o.i. zeer essentiële rol. Vandaar dat we daar nu op terugkomen.
Om over na te denken. Terwijl de 10-10 klimaatdiscussie duidelijk maakt dat we minder vlees moeten eten, hebben wij twee gebruikte varkenshokken gekocht. Van een bedrijf dat het houden van vrij lopende varkens economisch niet rendabel kon maken.
In het onlangs verschenen nieuwste nummer van Passie voor Tuinen is een moestuinrubriek gestart. De tuin van MergenMetz is de leidraad. Voor ons een grote eer.
'Lokale teelt helpt milieu niet echt' kopt Trouw gisterochtend. Wageningen UR heeft voor de gemeente Almere uitgezocht wat investeren in lokale voedselteelt oplevert. In tegenstelling tot wat de kop zegt: heel veel.
Op 18 september, de eerste dag van De Week van de Smaak, opende de tentoonstelling A la c'Arte in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Deze heerlijke tentoonstelling met de ondertitel De kunst van het eten – Eten in de kunst duurt tot het einde van het jaar.
Het zijn forse kuipplanten, ze hebben grote bloemen die 's avonds bedwelmend geuren. En ze zijn er in de kleuren geel, wit, roze en rood. Rood?
Angélique Schmeinck heeft met haar nieuwste boek Smaakvrienden een meesterwerk neergelegd. Punt. Voor mij het mooiste en beste boek dat er in jaren in Nederland is verschenen. Voor professionals, gepassioneerde amateurs en flansende moestuiniers. Want groente is de leidraad.
Gisteren, op de dag van het Slow Food Smaakfestijn in Arnhem is de website www.daarometenweschaap.nl live gegaan. Een initiatief om het haast in de genen van de Nederlandse bevolking vergroeide idee dat schapenvlees vies is, uit de wereld te helpen.