De Scharrelaar
De Scharrelaar is een heerlijk vogeltijdschrift voor de lezers. En nummer 1 van 2022 is wel erg goed.
De Scharrelaar is een heerlijk vogeltijdschrift voor de lezers. En nummer 1 van 2022 is wel erg goed.
Je kunt een hele mooie tuin maken met louter inheemse wilde planten. Dit boek is een lees-kijk-geniet-ideeënboek en daarmee een ware bron van inspiratie om je eigen tuin om te vormen.
Hans van Eekelen heeft een kalender over moestuin en eten uitgebracht. Het is een scheurkalender in boekvorm. Met voor elke dag een tip, wetenswaardigheid, kwinkslag of bespiegeling. Een tafelboek voor elke moestuinier.
ENAK – Hoe maak ik mijn Eigen Nieuwe Aantrekkelijk Kookboek. Een leidraad voor de ambitieuze en creatieve koks die hun dromen waar willen maken.
Een humoristisch geschreven boek waarin thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit en milieuvervuiling op eigenzinnige wijze de revue passeren.
‘In het wild geplukt’ is een fraai wildplukboek voor de beginner. De zesendertig meest voorkomende wilde planten worden genoemd en wat je ervan kunt eten.
De steenuil’ is een erg leuk boek over een leuke vogel. Dit deeltje in de reeks over vogels van AtlasContact is echt een topper.
Een sympathiek boek met de optimistische boodschap dat de aarde zich – bewezen! – kan herstellen, ook daar waar de ecologische schade onherstelbaar lijkt. Hoopgevende voorbeelden, die misschien voor sommige plaatsen in de Lage Landen inspirerend zijn.
Het Wildpluk Compendium heeft als ondertitel ‘de complete flora van de Lage Landen’. Marion de Kort heeft geen moeite bespaard om een ronduit imponerend boek samen te stellen, waarin je van vrijwel elke plant kunt opzoeken of het eetbaar is en wat de onderscheidende inhoudsstoffen zijn. Geweldig!
Klaartje Scheepers neemt de Nederlandse eetcultuur onder de loep aan de hand Allerhande, het magazine van Albert Heijn, dat pakweg zeventig jaar geleden voor het eerst verscheen. Informatief, boeiend en soms ook ontluisterend.
De auteur van dit boek, de ornitholoog Roger Lederer, laat zien hoe door de eeuwen heen vogels in de Westerse wereld werden geportretteerd. Het bevat heel veel bijzonder fraaie afbeeldingen en is alleen daarom al zeer hebbenswaardig.
Er dreigen heel veel bijzondere en geweldige voedselproducten om diverse redenen te verdwijnen. In dit pakkende boek gaat auteur Dan Saladino over de wereld en openbaart het geheim ervan. Verleden, heden en misschien nog wat toekomst. We eten het, tot het uitgestorven is.