Vanille-ijs (met kersen)
Als er iets lekker is, is het wel zelfgemaakte vanille-ijs met echte vanille. Wij aten het met kersen.
Als er iets lekker is, is het wel zelfgemaakte vanille-ijs met echte vanille. Wij aten het met kersen.
Een fantastisch recept voor een frisse, smaakvolle zoete worst die er, doorgesneden, als een salami uitziet. Erin zit wat in de naam staat: walnoten, dadels en vijgen. Lekker bij de borrel of een goed glas (zoete) wijn.
Een bijzonder smakelijke perzikentaart op een vulling van amandel en kardemom en een vleug limoen en dat alles bestreken met een limoen-basilicumsiroop.
Crema catalana is de Catelaanse variant van de crème brûlée, vermoedelijk zelfs de voorganger ervan. Een romige pudding met koffiesmaak en gebrande suikerlaag erop.
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Enige tijd voor haar overlijden, gaf Jolande ons dit familierecept. BBGvdF staat erboven: Best Bewaarde Geheim van de Familie. Na jaren aarzelen, publiceren we het nu. Eerbetoon aan Jolande.
Dit is een bijzonder ijs van shiitakes met erin verwerkt met chocola gecoate stukjes van deze paddenstoel. En dat is bijzonder smaakvol.
Dit is zzzzmikkellen en zzzmullen. Het bittertje van de roodlof, het perenzoet en de krak van de walnoten.
Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Een zeer smakelijk cakeje. Door gebruik van amadel- en boekweitmeel ook nog eens glutenvrij.
Verrukkelijk ijs van kruisbessen op basis van mascarpone en vanille. Op een verkuimelde volkorenkoek en een beetje bessensiroop erover is het niet te versmaden.
Verrukkelijk dessert van zelfgemaakt aardbeienijs met erbij wat in balsamico gemarineerde verse aardbeien. Mjam, mjam, mjam.