Rabarber-walnotentaart
Smakelijke walnotentaart met rabarber, een lik jam en een laagje lemon curd. Mjom, mjom. Met een bolletje vanille-ijs nog lekkerder.
Smakelijke walnotentaart met rabarber, een lik jam en een laagje lemon curd. Mjom, mjom. Met een bolletje vanille-ijs nog lekkerder.
Appelcompote met vanille en rozenwater. Daarop citroenyoghurt. Naar verluidt een recept uit de Joodse keuken, maar voor iedereen lekker.
Cake met 50-50 bloem en polenta en ricotta, verrijkt met dadels en pecannoten. Heel apart. Van Delia Smith.
Een makkelijk en klassiek dessert: in grote lijnen appels en rozijnen onder een laag kruimeldeeg. Ja, klassiek mag nog steeds lekker zijn.
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Snel, simpel en verdraaid nog an toe: ook lekker. Appels gevuld met een mengsel van hazelnoten en vijgen en dadels uit de oven.
Als je boter, suiker, peren en bladerdeeg in huis hebt, is deze smakelijke taart snel gemaakt. Goed voor bij de thee of koffie.
Zoete taart van pompoen met wat sinaasappelschil, kardemom, gember en vanille. Uitstekende afsluiting van een lichte maaltijd.
Een wat andere en bijzonder lekkere appeltaart. Of beter cake. Met olijfolie in plaats van boter. Uit de keuken van Ottolenghi.