Pêche Melba
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Dessert van in kleine blokjes gesneden meloen in een gelei met o.a. citroensap en agaragar. Snel, makkelijk en bovendien nog lekker ook.
Aardbeien in een siroop van suiker, rode wijn en cointreau. En een snufje kaneel. Ook heel lekker. En zoe-hoet!
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Een goddelijk dessert met een mousse van bitterkoekjes en een koude soep van aarbei en rabarber.
U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. Mits u voldoende amandelen of amandelsnippers in huis hebt. En zes eieren, roomboter, suiker en bloem. En veel poedersuiker. Maar de test bewees: ook lekker zonder poedersuiker.
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Volgens ons de perfecte crème brûlée. Puur room, echte vanille. Eidooiers. Uit het Slow Food-nagerechtenboek.
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.
Geen stoofperen. Nee. Handperen gekookt in witte wijn dat vervolgens wordt ingekookt tot een stroopje. Simpel.
Bijzondere en bijzonder lekkere taart van Guinness (of andere stout*Brits bier) en dadels. Met warme saus en slagroom. Dat moet kunnen, voor een keer.