Yoghurtkaas
Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig. In Nederland ook wel bekend als hangop.
Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig. In Nederland ook wel bekend als hangop.
Een ontzettend lekker nagerecht van een warm, vloeiend chocoladetaartje met flinterdunne champignons, taggiasche olijven en citroenroom
Heel origineel: plakjes butternut squash met een opgestijfd mengsel van kwark en speculaas.
Turkse cake op basis van yoghurt. Met citroen en een sinaasappelsiroop. Lekkerrrrrrr!
Bijzonder dessert dat makkelijk is te maken. Een mousse van dadels op basis van eiwit en zelf gemaakte vla.
Zoete maar bijzondere taart van vermalen amandelen en pistachenoten. Met wat sinaasappel en kardemom. Lekker met een dessertwijn.
Eenvoudig nagerecht van sinaasappelsap, eigeel en wat suiker. Wel ruim van te voren maken, want na anderhalf uur in de oven moet het ook nog eens afkoelen.
Makkelijk recept voor een verrassend dessert: rabarbercompot in een pasteibakje met vanille-ijs erop.
Smakelijke taart van rabarber met walnoten. Kennelijk uit het boek Leven op een landgoed, van Heerlijkheid Mariënwaerdt.
Appelcompote met vanille en rozenwater. Daarop citroenyoghurt. Naar verluidt een recept uit de Joodse keuken, maar voor iedereen lekker.
Cake met 50-50 bloem en polenta en ricotta, verrijkt met dadels en pecannoten. Heel apart. Van Delia Smith.