Savooiekool-strudel
Een rol van (blader)deeg, gevuld met in dunne reepjes gesneden savooiekool en gerookte scamorza. En dat is heel erg lekker!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een rol van (blader)deeg, gevuld met in dunne reepjes gesneden savooiekool en gerookte scamorza. En dat is heel erg lekker!
Een even verrassend als smakelijk gerecht. Savooiekool op een laagje polenta. En daarbovenop een dikke paddenstoelensaus.
Gemarineerde bieten is verrukkulluk. Als bijgerecht of voorgerecht, op kamertemperatuur geserveerd is het niet te versmaden. Gewoon zo (vegetarisch), of met mojama (gedroogde tonijnlende) of chorizo. In elk geval Spaans.
Ravioli of pasta met artisjok is een wel zeer smakelijk gerecht en zeker als je artisjokharten uit pot gebruikt, ook nog eens snel klaar.
Een bijzondere lasagne met prei een een bechamelsaus. Gemaakt in een gietijzeren koekenpan en de gerookte kaas geeft er een bijzonder smakelijk tintje aan.
Pasta in een verrukkelijke saus van pompoen en ‘nduja, met wat peterselie en kaas. Je moet er maar op komen. Zo makkelijk en lekker.
Minestra di riso e suca is een smakelijke, authentieke pompoensoep; heerlijk in de herfst en snel en gemakkelijk te maken. Het kan in één pan kan worden bereid. Perfect als voorgerecht of lunch tijdens kille, natte herfstdagen. En dat in 30 minuten.
Een smakelijke jam van kweeperen met kaneel, steranijs, wat citroensap en een witte wijn. En met niet te veel suiker.
Waarom niet? Een quiche met een vulling van groenlof, stukjes appel, kaas, knoflook en ui en (eventueel) wat spek. Echt iets voor het begin van de herfst.
Dit is een heel eenvoudig en ook heel smakelijk recept: een saus van gepureerde palmkool met wat knoflook en kaas en daar pasta door gemengd.
Kip met kweeperen is een van oorsprong Marokkaans recept en dat smaakt ook in de Lage Landen uitstekend. Het is licht zoet en hartig tegelijk, een verrukkelijke combinatie. Om je vingers bij af te likken.
Een curieus Braziliaans bonengerecht met zeewier, spek, diverse specerijen en natuurlijk chocolade. Een heus familierecept.