Quiche met rode kool
Waarom niet? Dit is een heerlijke Nederlandse quiche met rode kool, ui, wortelen. Met Griekse fèta en Italiaanse balsamico. Lang leve de EU.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Waarom niet? Dit is een heerlijke Nederlandse quiche met rode kool, ui, wortelen. Met Griekse fèta en Italiaanse balsamico. Lang leve de EU.
Eryngii is de koningsoesterzwam. En daar maak je simpele en zo lekkere gerechten mee. Zoals dit, met spekjes, nameko en een brede pasta
Een verrassende en zeer smakelijke ovenschotel van zuurkool, pompoen met wat ui, spekjes en een laag kaas erover
Een smakelijke, recht-toe-recht-an hap met rode kool, bataten in plaats van pataten, een appel en een eerlijke, biologische runderrookworst
Radicchio en ‘nduja is natuurlijk een curieuze combinatie, maar tezamen vormen ze met de rijst en wat kaas een bijzonder smaakvolle (en pittige) risotto.
Een eenvoudig maar verrassend smakelijk gerecht van in dunne plakjes gesneden chayote, met een uitje en guanciale, het traditonele Italiaanse wangspek. En natuurlijk Parmezaanse kaas erover.
Galushka of spätzle van aardappel is een deeg van aardappel dat ik korte sliertjes in kokend water wordt gegaard. Een soort pasta, wel erg lekker.
Paprikás csirke is Hongaars voor kip met paprika. We hebben het over een in een saus van ui, tomaat en paprika gegaarde kip. Het is verrukkelijk.
Een makkelijke, eenvoudige en o zo smakelijke gratin met brokken chayote. Eet het als hoofdgerecht of als bijgerecht. (Christophines zijn doornloze chayotes.)
Een aparte maar zeer smakelijke schotel van met knoflook, peper en saffraan gekruide chayote en opgebakken Hollandse garnalen erover.
Een uiterst smakelijke ovenschotel van brokken chayote met spek en peper op een bedje van zoete aardappelpuree. Chayote en bataat (zoete aardappel) zijn van de Nieuwe Wereld. En dat smaakt naar meer!
Labskaus is een bietenstamppot met corned beef, haring en augurken. Oorspronkelijk een zeemansgerecht, vermoedelijk van rond de Oostzee. En het is nog verdraaid lekker ook!