Geroosterde aardperen
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Om je vingers bij af te likken. Slow Cooking. Italiaans. Kip in stukken met dunne plakjes aardperen, kappertjes, peterselie. En natuurlijk de witte wijn.
Aardperen op zijn authentiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
Een bijzonder lekker aardpeergerecht. Met champignons en tijm en… dunne plakjes citroen. Heerlijk.
Zo simpel en zo lekker: kleine aardpeertjes poffen en een lik appel- of perenstroop erop. Oké, blaadje basilicum eromheen. Kan. Oogt fraai.
Quiche met aardpeer, winterwortel en chorizo. En peterselie. Verrekte lekker, al zeggen we het zelf.
Heerlijke salade van radicchio met in dunne linten gesneden wortel , bleekselderij en aardpeer. Daarover een gave dressing van rozemarijn in melk ingekookt en gepureerde ansjosvisjes.
Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.
Dit recept kwam ik toevallig tegen op mijn harde schijf. Intrigerend. Dus gemaakt. De compote is een prettig zurig smaakcontrast met de toch wel zoete soep.
Het lijkt niet te kunnen: aardperen zijn late herfst en winter. Lente-uit riekt naar voorjaar. Maar lente-ui groeit het vrijwel hele jaar. Een mooi gerechtje voor de nawinter.