Auberginesaus met ravioli
Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken auberginesuas. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Een qua werk betrekkelijk makkelijke en snel te maken auberginesuas. In twintig minuten op tafel. Maar wel tevoren even een uur of zo aubergineblokjes in zout laten zweten.
Een eenvoudig en snel te maken pasta met gebakken blokjes aubergine en stevige vis (zwaardvis), ook in blokjes (of fruit de mer)
Spaghetti met aubergine in dikke tomatensaus met gebakken ricotta en natuurlijk een dot basilicumblad.
Verrekte lekkere vegetarische ballen of schijven in een tomatensaus met spinazie of snijbiet
Een betrekkelijk eenvoudig te bereiden stoof van aubergine en kikkererwten met een lange doorlooptijd. Maar dan heb je ook wat.
Gort was vroeger de basis voor menig maal. Nu is het rijst of aardappel of pasta. Maar combineer gort eens met aubergine en courgette, wat citroen, munt en kruiden erdoor en het lijkt een heuze Noord-Afrikaanse schotel.
Verrukkelijke Zuid-Italiaanse stoof van paprika, aubergine, aardappelen en tomaten die lauwwarm wordt gegeten.
Uiterst smakelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken quiche met aubergine, shiitakes, rode peper en kruiden.
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Uistekende saus van gepofte aubergine met tomaten en basilicum. Doet het goed met een stevige pasta. Geniet ervan!
Een bijzondere smaakervaring. De zoetzachte, ietwat rokerige smaak van gepofte aubergine met wat knoflook en peterselie, als “saus” voor grote pasta. Heerlijk.
Bijzonder smakelijke ovenschotel van aubergine met tomatensaus en twee kazen: echte mozzarella di bufala en Parmezaanse kaas.