Bietenstamppot met appel of yacon
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.
Makkelijke stamppot met pastinaak en rozemarijn. De ietwat weeïge pastinaak heeft altijd een tegenhanger nodig, zoals rozemarijn of tijm.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!
Zeer smakelijk, snel en makkelijk te bereiden gerecht met verrukkelijke spitskool en, in dit geval, penne. Met mozarella en spekjes. Dat dan weel wel.
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Heerlijke koude soep voor warme(re) zomeravonden. Wij hebben in dit geval Nieuw-Zeelandse spinazie gebruikt en dat was bijzonder lekker. Misschien daarom wel?
Uistekende saus van gepofte aubergine met tomaten en basilicum. Doet het goed met een stevige pasta. Geniet ervan!
Dun gesneden venkel, dunne reepjes koolrabi, wat oude schapenkaas en een subtiele dressing. Een è;cht zomerse salade.
Deze soep maakt je best een dag van tevoren. Dan heb je ook nog tijd om de ijsklontjes te maken. En gebruik verse postelein. De smaak is verrassend door het toevoegen van de basilicum. Dat is pas goed de volgende dag te proeven.
Koude salade met courgette, dille en feta. Wel èchte feta gebruiken in deze salade. Niet dat vieze aftreksel van koemelk.