De lekkerste kruisbessenjam
Verrukkelijke marmelade, compote of jam, geef er maar een naam aan. Maar het zijn kruisbessen met steranijs. Hmmm
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Verrukkelijke marmelade, compote of jam, geef er maar een naam aan. Maar het zijn kruisbessen met steranijs. Hmmm
Een betrekkelijk eenvoudig te maken heerlijk gerecht uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee. Met kikkererwten, courgette en tomaat. En….
Een ovenschotel met erin wat de titel zegt: spinazie (of snijbiet), courgette en gehakt. Uiterst smakelijk, geen pasta of wat dan ook, dus goed voor hen die ‘low carb’ wensen.
Een op het eerste gezicht bizarre combinatie van sla, peultjes en rabarber. Maar dat blijkt ontzettend lekker te zijn!
Snelle, best wel gezonde hap. En altijd lekker. Ook als je eens geen citroen of peterselie hebt. Vaak gemaakt, meteen de shiitakes van de stammen in de pan.
Verrukkelijk dessert van zelfgemaakt aardbeienijs met erbij wat in balsamico gemarineerde verse aardbeien. Mjam, mjam, mjam.
Op het eerste idee een nogal vreemde combinatie van linzen, zoete aardappel en rabarber. Het is daarentegen erg lekker.
Er zijn weinig recepten met louter rucola (raket) als groente. Dit is een verdraaid lekkere. En met zwarte olijven en citroenricotta.
Bijzonder smakelijk gerecht van pasta met een boter-citroensaus, Hollandse garnalen en eromheen spinazie. Genieten!
Eens wat anders, de o zo Nederlandse witte asperges op o zo Italiaanse polenta. En lekker dat dat is!
Een curry van kikkererwten en spinazie of ander bladgroen. Met hardgekookt ei. Is dat vegetarisch of niet?
Een verrukkelijke risotto met stukjes asperge en citroensap en -rasp. Om je vingers bij af te likken.