Wilde groene saus
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Neem wat harde tarwe (durum of semola) en een fikse hoeveelheid daslook. Met wat ei en peper en zout maken we daar ballen van. Knoedels. Nockerl. Knödel. Klöße. Duits dus.
Heerlijke gratin van jong brandnetelblad, daslook en wat prei op een laag aardappel en met geraspte kaas.
Panna cotta met kastanjepuree, krokante hazelnoot erover met een druppeltje grappa. Een prachtig en onweerstaanbaar dessert!
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Aardperen op zijn autenthiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!
Een puike winterse stoof van raapjes, pastinaak, wortel, aardappel en, zo kort na de slachtmaand, braadworst.
Eenvoudig te maken en o zo lekkere soep van geroosterde knolselderijblokjes met wat knoflook en tijm.
Op basis van het onvolprezen en enig echte kookboek Smaakvrienden ontstond deze lauwwarme salade van spruitjes met markeel en rijst, En wat peterselie. Niet te versmaden.
Risotto zonder riso maar met boekweit. Erg lekker en een goede rijstvervanger. Met dun gesneden schorseneren.
Knolcapucien heet een vergeten groente te zijn. Dat is natuurlijk onzin, het is een voor ons in principe onbekend gewas uit de Andes. Onze grootouders aten het niet. Maar de smaak is heel apart.