Bonensoep met chorizo en gerookt spek
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Aardperen op zijn authentiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!
Een puike winterse stoof van raapjes, pastinaak, wortel, aardappel en, zo kort na de slachtmaand, braadworst.
Eenvoudig te maken en o zo lekkere soep van geroosterde knolselderijblokjes met wat knoflook en tijm.
Op basis van het onvolprezen en enig echte kookboek Smaakvrienden ontstond deze lauwwarme salade van spruitjes met markeel en rijst, En wat peterselie. Niet te versmaden.
Risotto zonder riso maar met boekweit. Erg lekker en een goede rijstvervanger. Met dun gesneden schorseneren.
Knolcapucien heet een vergeten groente te zijn. Dat is natuurlijk onzin, het is een voor ons in principe onbekend gewas uit de Andes. Onze grootouders aten het niet. Maar de smaak is heel apart.
Bijzonder smakelijke soep van de knollen van de knolcapucien of mashua, 50-50 met aardappel. Peru in Nederland.
O zo verrukkelijk en snel te maken recept van groenlof, spekjes en korte pasta. Hollands op zijn Italiaans.
Non-vlees saucijzenbroodjes. Om een restant bladerdeeg te verwerken en met een berg Nieuw-Zeelandse spinazie is dit gerecht geboren. Uiterst smakelijk, al zeggen we het zelf.
Calorie-neutrale maaltijd? Wie weet. Deze penne met een knolselderijsaus met ham, volgens recept van Antonio Carluccio, is betrekkelijk snel gemaakt. En smaakt uitstekend.