Jam van gele kornoelje
Rode jam, gemaakt van de vruchten van de gele kornoelje. Met wat appel, gember, citroensap. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat lekkers.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Rode jam, gemaakt van de vruchten van de gele kornoelje. Met wat appel, gember, citroensap. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat lekkers.
Smakelijke taart, gevuld met een stevig mengsel van courgette, prei, walnoten en natuurlijk de ui, knoflook en kaas. En snijbietstengel.
Een snelle doch voedzame maaltijd van sperziebonen, paprika, ui en knoflook en couscous. Met râs al hânout erdoor en wat pijnboompitten er over.
Koude soep van courgette voor de warme zomeravond. Of voor lunch. Op basis van yoghurt of kefir.
Een makkelijk en praktisch gerecht: aardappelkoekjes met knopkruid. Eigenlijk rösti met knopkruid erdoor. Erg smakelijk en bovendien gezond.
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.
Heerlijke paté van courgette en kwark, gekruid met basilicum en majoraan en middenin een laagje spinazie of snijbiet of ander spinazie-achtig groen.
Snelle en o zo lekkere ovenschotel met tomaat, courgette en oud brood. En ei. En kaas.
Gebakken courgetteplakjes met kruidige ricotta. Een uitstekend hapje vooraf.
Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
Een eenvoudige maar o zo lekkere salade van tuinbonen en rauwe ham. En dat geserveerd op een bedje van sla.