Zachte slasoep
Soep van sla waarop eindeloos kan worden gevarieerd. Vrij puur met sla en prei, of met knopkruid, of…
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Soep van sla waarop eindeloos kan worden gevarieerd. Vrij puur met sla en prei, of met knopkruid, of…
Verrassend lekkere soep met dubbelgedopte tuinbonen en tortellini. In een half uurtje op tafel.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Slow cooking. Traditioneel Spaans recept voor de Paasweek. Een stoofpot van kikkererwten, stokvis (bakkeljauw) en snijbiet of spinazie. Makkelijk te maken en erg smakelijk.
Chili zonder bonen maar met linzen en kikkererwten. En nog veel meer. Dit gerecht leent zich (ook) uitstekend voor oerkoken, met een pot boven open vuur.
Spek en bonen, en wat kruiden. Puike soep van kievitsbonen, die op zijn Italiaans (fagioli borlotto) nog lekkerder klinkt.
Een heerlijke spinazietaart – of met brave hendrik, of met snijbiet. Verse spinazie uit eigen tuin. Eenvoudig te maken, maar het duurt al met al wel even.
Hopscheuten zijn uit. Hoptoppen zijn meer voorhanden dan de scheuten en ontzettend lekker. In Italië weten ze wat je er mee kan.
Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.
De naam verraad al wat de hoofdingrediënten zijn. En aan kruiderij: groene peper, komijn, koriander, rode ui en knoflook. Erg smakelijk vond iedereen min één.
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.