Bladerdeegtaart met spinazie en ricotta
Een heerlijke spinazietaart – of met brave hendrik, of met snijbiet. Verse spinazie uit eigen tuin. Eenvoudig te maken, maar het duurt al met al wel even.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een heerlijke spinazietaart – of met brave hendrik, of met snijbiet. Verse spinazie uit eigen tuin. Eenvoudig te maken, maar het duurt al met al wel even.
Hopscheuten zijn uit. Hoptoppen zijn meer voorhanden dan de scheuten en ontzettend lekker. In Italië weten ze wat je er mee kan.
Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.
De naam verraad al wat de hoofdingrediënten zijn. En aan kruiderij: groene peper, komijn, koriander, rode ui en knoflook. Erg smakelijk vond iedereen min één.
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Groenten frituren in een pittig beslag van kikkererwtenmeel. Bijzonder smakelijk en eens iets heel anders. Wij gebruikten aren van brave hendrik en repen shiitakes.
Eens een andere en bovendien uiterst smakelijke tiramisù. Nu met rabarber en zwartebessenlikeur (crème de casis).
Snel te maken en lekker pastagerecht met cime di rapa, wangspek en geraspte Parmezaanse kaas
Te simpel voor woorden, maar ontzettend lekker: aardappelpuree met spekjes en daar raapstelen op het laatst doorheen geschept. Direct serveren.
Groentenbouillon met in dunne repen gesneden pannenkoeken met zevenblad. Dat is eens wat anders.
Smaakvolle, kruidige soep van zevenblad met wat aardappel en groentenbouillon. Als makkelijke maaltijd voor in het weekeinde. Bijvoorbeeld.
Altijd lekker. Niet voor niets een klassieker van gekookte asperges met gesmolten boter en gekruimeld hardgekookt ei.