Spinaziebroodjes
Non-vlees saucijzenbroodjes. Om een restant bladerdeeg te verwerken en met een berg Nieuw-Zeelandse spinazie is dit gerecht geboren. Uiterst smakelijk, al zeggen we het zelf.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Non-vlees saucijzenbroodjes. Om een restant bladerdeeg te verwerken en met een berg Nieuw-Zeelandse spinazie is dit gerecht geboren. Uiterst smakelijk, al zeggen we het zelf.
Calorie-neutrale maaltijd? Wie weet. Deze penne met een knolselderijsaus met ham, volgens recept van Antonio Carluccio, is betrekkelijk snel gemaakt. En smaakt uitstekend.
Uiterst smakelijke en betrekkelijk snel te maken courgettetaart met gorgonzola. Gorgonzola dolce, gebruikten wij.
Goddelijke vegetarische stoofpot met, ja, pompoen, courgette en venkel. Voor de vroege herfst.
Smakelijke soep van twee nauwe verwanten: de pompoen en de courgette. Beiden squashes, dus vandaar de naam.
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Dit vegetarisch – zelfs veganistisch – gerecht van quinoa, linzen, snijbiet en paddenstoelen.
Kastanjeboleten zijn veelvoorkomend in Nederland. Pluk ze en maak er in een mum van tijd een lekkere pastasaus van.
Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.
Rode jam, gemaakt van de vruchten van de gele kornoelje. Met wat appel, gember, citroensap. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat lekkers.
Smakelijke taart, gevuld met een stevig mengsel van courgette, prei, walnoten en natuurlijk de ui, knoflook en kaas. En snijbietstengel.