Aardappel-knopkruid koekjes
Een makkelijk en praktisch gerecht: aardappelkoekjes met knopkruid. Eigenlijk rösti met knopkruid erdoor. Erg smakelijk en bovendien gezond.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een makkelijk en praktisch gerecht: aardappelkoekjes met knopkruid. Eigenlijk rösti met knopkruid erdoor. Erg smakelijk en bovendien gezond.
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.
Heerlijke paté van courgette en kwark, gekruid met basilicum en majoraan en middenin een laagje spinazie of snijbiet of ander spinazie-achtig groen.
Snelle en o zo lekkere ovenschotel met tomaat, courgette en oud brood. En ei. En kaas.
Gebakken courgetteplakjes met kruidige ricotta. Een uitstekend hapje vooraf.
Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
Een eenvoudige maar o zo lekkere salade van tuinbonen en rauwe ham. En dat geserveerd op een bedje van sla.
Soep van sla waarop eindeloos kan worden gevarieerd. Vrij puur met sla en prei, of met knopkruid, of…
Verrassend lekkere soep met dubbelgedopte tuinbonen en tortellini. In een half uurtje op tafel.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Slow cooking. Traditioneel Spaans recept voor de Paasweek. Een stoofpot van kikkererwten, stokvis (bakkeljauw) en snijbiet of spinazie. Makkelijk te maken en erg smakelijk.