Daslookspätzle
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Eet je uitzicht. Wilde Woensdag. Eet wat de natuur je geeft: een heerlijk taartje met zevenblad, brandneteltopjes en een kloeke bos daslook.
Een mix van "onkruid" bereid als spininazie met tortellini. Erg gezond en vrij te plukken uit de tuin of de wilde natuur.
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.
Curieuze combinatie van pasta, boerenkool, ingelegde citroen en râs el hânout. En het smaakt uitstekend!
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Verrassend lekkere taart van dunne plakken knolselderij. Misschien koud nog lekkerder.
Uitmuntend smakende kastanjesoep die er ook nog feestelijk uitziet. En niet moeilijk om te maken.
Tuinman's ham. Geen hoogstaand, maar wel een makkelijk en smakelijk wok gerecht, waarin de wortel van de teunisbloem is verwerkt.