Zuurkool met flageolets
Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden, zoals tijm en wat ui, die de smaak afronden.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden, zoals tijm en wat ui, die de smaak afronden.
Een blijvertje is deze quiche van broccoli en mosterd. Dat weten we nu al. De dag erna, koud, nòg lekkerder.
Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).
Deze schorsenerensalade is een verrassend lekkere salade van schorseneren, aardappel, bieslook en ansjovis (of ansjovispasta). Je zou niet zo snel denken aan de combinatie schorseneren-ansjovis. Maar Smaakvrienden gaf het duwtje.
In acht stappen en vijf foto's laten we u zien hoe makkelijk het is om een tomaat te ontvellen.
Maart. Dat is de tijd voor daslook. Hier geven we een simpel recept voor een heerlijke pesto.
Slow cooking: een nacht marineren, twee uur weken, een uur stoven en tien minuten de saus reduceren. Dat proef je.
Héééél apart, zo mag je het wel noemen. Een zoete soep van mungbonen. Heel erg Chinees en, eens u de smaak heeft geaccepteerd, best lekker. Als dessert.
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Een kunstwerkje, deze tarte tatin met rechtop gezette stukjes prei. Een slecht recept van ELLE Eten (plagiaat?) en een goed Frans recept. Maar, dan heeft u ook een mooi en lekker eindresultaat.
Verrukkelijke, niet machtige en betrekkelijk eenvoudig te maken taart van tamme kastanjes. Met een bolletje mango-ijs is het helemaal niet te versmaden.
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.