Borlottibonen met tomaat en peterselie
Kievitsbonen en borlottibonen. Het is hetzelfde. Maar het tweede klinkt lekkerder. Een heerlijk gerecht mits je goede tomaten, platte peterselie en natuurlijk verse bonen gebruikt.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Kievitsbonen en borlottibonen. Het is hetzelfde. Maar het tweede klinkt lekkerder. Een heerlijk gerecht mits je goede tomaten, platte peterselie en natuurlijk verse bonen gebruikt.
Een visgerecht? Of groentengerecht met een sardien? In elk geval een bijzonder smakelijke salade met courgette, tomaat, sla, sperziebonen. En sardien. (Of niet, voor de vegetariërs.)
Er is meer dan één recept voor deze soep van komkommer met dille. Hier geven we er vier.
Verrukkelijke gratin van geraspte courgette, snijbiet (of spinazie) en echte Nederlandse pecorino (oude schapenkaas
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Spaghetti met een traditionele saus gebaseerd op spek, tomaten en wat rode peper. Voor ons een maal met een verhaal. De een beweert dat het uit de plaats Amatrice komt, waar spek, tomaten en peper het hele jaar door rijkelijk beschikbaar zijn, de ander zegt uit Orvieto. Beide plaatsen liggen bij Rome.
Eenvoudige en heerlijk frisse salade van koolrabi, komkommer en aardappel. En nog wat…
Razend lekkere, vegetarische “paté” van courgette en heel veel kruiden: peterselie, kervel, dragon, salie, rozemarijn,Chinese biesloo, munt, enfin, noem maar op. Jummie!
Geschaafde venkel, blokjes tomaat, verse erwtjes en peultjes en nieuw ratte d’Ardeche. Een razend lekkere salade.
Makkelijke en lekkere salade van couscous of fijne bulgur met tomatenpuree, munt, peterselie, bosui en citroensap. Van Gulsen.
Stoofpot van lams- of schapenvlees met Noord-Afrikaanse kruiden en courgette. Erg lekker, al zeggen we het zelf.
Wat te doen met al die snijbietstengels? Dit keer in een hartige taart met wat groene paprika, rozijnen en vadouvan-kruiden. Zeer geslaagd.