Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0

Groente

Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.

Quiche met spruitjes en tamme kastanjes

21 augustus 202415 januari 2011 door Norbert Mergen

Een rijkgevulde quiche met spruitjes, tamme kastanjes en afgekruid met fijngesneden verse salie. Heel erg lekker dus.

Categorieën Recepten, Groente, Noten, Spruitjes, Tamme kastanjes Plaats een reactie

Knolselderijsoep

9 juli 201813 december 2010 door Norbert Mergen

Heerlijk zachte soep van knolselderij. Met truffel. Maar zonder mag ook.

Categorieën Groente, Knolselderij, Recepten Plaats een reactie

Appel, cider en uiensoep

9 juli 201812 november 2010 door Norbert Mergen

Betrekkelijk snel te maken soep van ui, appel en een scheut cider. Met kaas erover. Bijzonder lekker.

Categorieën Groente, Recepten, Soep, Ui Plaats een reactie

Spruitjes met dadels

9 juli 201831 oktober 2010 door Norbert Mergen

We zijn gevallen voor het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Dit recept ontsproot aan brein en boek: spruitjes met dadels en amandelen. En wat kruiden. Snel klaar en ontzettend lekker.

Categorieën Groente, Recepten, Spruitjes Plaats een reactie

Butternut squash met vanille en walnoten

14 oktober 202431 oktober 2010 door Norbert Mergen

Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?

Categorieën Recepten, Groente, Noten, Pecannoten, Pompoen, Vegetarisch, Walnoten Plaats een reactie

Pasta met snijbiet, rozijnen en pijnboompitten

11 augustus 202415 oktober 2010 door Norbert Mergen

Blad van snijbiet en de stelen met een pasta. Lekker hartig regenover zoet, door rozijnen en kaneel. Het is een snel te maken recept.

Categorieën Recepten, Groente, Snijbiet, Snijbietstengel Plaats een reactie

Varkensnieren met champignons

9 juli 201814 oktober 2010 door Norbert Mergen

Varkensnieren in blokjes, met kastanjechampignons in een saus van tomaten en crème fraîche met peterselie en dragon. Iets dat men niet meer dagelijks eet en vedraaid smakelijk. Het spoelen van de nieren duurt even.

Categorieën Groente, Orgaanvlees, Paddenstoelen, Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Borlottibonen met grote garnalen

26 december 202413 oktober 2010 door Norbert Mergen

Snel recept met borlottibonen (kievitsbonen) en grote garnalen. Heerlijk. Als bijgerecht maar, waarom niet als hoofdgerecht?

Categorieën Recepten, Bonen, Groente, Schaal- en Schelpdieren, Vis Plaats een reactie

Risotto met borlottibonen en worstvlees

26 december 202410 oktober 2010 door Norbert Mergen

Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.

Categorieën Bonen, Groente, Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Spitskool met venkelzaad en gamba’s

1 februari 20195 oktober 2010 door Norbert Mergen

D titel zegt het al: spitskool met venkelzaad en gamba's. En nog wat ui en misschien wat witvis. Snel en bijzonder smakelijk.

Categorieën Groente, Recepten, Schaal- en Schelpdieren, Spitskool, Vis, Witvis Plaats een reactie

Pappardelle met andijvie

20 december 202330 september 2010 door Norbert Mergen

Eenvoudig gerecht van de brede pastalinten van pappardelle met andijvie, hazelnoten en rode ui. Snel en best wel lekker, ook al is het andijvie.

Categorieën Recepten, Andijvie, Groente Plaats een reactie

Tunesisch schapenvlees met aubergine

26 juni 202423 september 2010 door Norbert Mergen

Een goddelijk gerecht van schaapsvlees met aubergines. En amandelen. En gedroogde abrikozen en…

Categorieën Aubergine, Groente, Recepten, Schaap, Vlees Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina50 Pagina51 Pagina52 … Pagina88 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (49)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (80)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (5)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (23)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (21)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (70)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (49)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (3)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (11)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (35)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (13)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (20)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (5)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (66)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (59)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (35)
  • Deegwaren (17)
  • Dranken (9)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (312)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (23)
  • Klimplanten (6)
  • Kruiden (17)
  • Moestuin (8)
  • Voedselbos (40)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (19)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (18)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (5)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?
    • Cookiebeleid (EU)

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
      • Route en openingstijden
    • Webshop
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
        • Bladgroenten
    De Tuinen van MergenMetz
    Beheer toestemming

    Wij gebruiken zo min mogelijk cookies en vinden privacy belangrijk.

    Functioneel Altijd actief
    De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
    Voorkeuren
    De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
    Statistieken
    De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
    Marketing
    De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
    Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
    Bekijk voorkeuren
    {title} {title} {title}

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven