Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Witlofsla met appel en laos
De klassieke witlofsla een tikje anders, met appel en "a touch of" laos.
Winterquiche met aardpeer en wortel
Quiche met aardpeer, winterwortel en chorizo. En peterselie. Verrekte lekker, al zeggen we het zelf.
Patatetto – Risotto van aardappel
Risotto zonder rijst, maar met kleine stukjes aardappel. Bijzonder en uiteraard smakelijk. Handig voor degenen met een mandoline.
Sheperd’s pie met kruidige pastinaakpuree
Lekkere ovenschotel met lams- of schaapsgehakt. Erover een laag pastinaakpuree die op Indiase wijze is gekruid. Heel Brits, toch?
Warme chocolade tartelette met champignons
Een ontzettend lekker nagerecht van een warm, vloeiend chocoladetaartje met flinterdunne champignons, taggiasche olijven en citroenroom
Pastinaak-wortelgratin
Vegetarische pure winterkost. Schotel van prei, pastinaken en wortel, zonder aardappel of wat dan ook. Met mosterd en salie.
Tarte Tatin van koolraap
Een hartige, doch ook zoetige omgekeerde taart met blokjes koolraap, honing en geitenkaas. Erg lekker
Quiche met spruitjes en tamme kastanjes
Een rijkgevulde quiche met spruitjes, tamme kastanjes en afgekruid met fijngesneden verse salie. Heel erg lekker dus.
Appel, cider en uiensoep
Betrekkelijk snel te maken soep van ui, appel en een scheut cider. Met kaas erover. Bijzonder lekker.
Spruitjes met dadels
We zijn gevallen voor het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Dit recept ontsproot aan brein en boek: spruitjes met dadels en amandelen. En wat kruiden. Snel klaar en ontzettend lekker.
