Celtuce en tofu-salade
Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce (stengelsla) en blokjes tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce (stengelsla) en blokjes tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Snijbietstelen (zilverstelen) zijn aards van smaak en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals dit: met wat kruiden, rijst en verse koriander.
Spinazie met rijst is een traditioneel Grieks gerecht dat spanakorizo heet: spinazie gekookt met ui, knoflook en rijst. En in dit recept bovendien met prei, tomaten, knoflook, dille en peterselie. Verdraaid smakelijk.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Makkelijk recept voor een verrassend dessert: rabarbercompot in een pasteibakje met vanille-ijs erop.
Lekkere, boerse soep van spinazie, kikkererwten en tomaten met een touch van chorizo en rauwe ham.
Een spannende chutney van rabarber, ui en grove mosterd. Past bij heel veel gerechten. Een eerder potje van Heerlijkheid Mariënwaerdt was zo op. Nu dus zelf gemaakt.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Gevouwen bladerdeegvellen met een vulling van spinazie, ui en mozerella. Verdraaid smaakzaam. Kan ook met snijbiet en Brave Hendrik.
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.
Smakelijke walnotentaart met rabarber, een lik jam en een laagje lemon curd. Mjom, mjom. Met een bolletje vanille-ijs nog lekkerder.