Salade van kikkererwten en komkommer
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Deze koude salade van gestoofde spinazie met olijven en gekonfijte citroen is ook heel goed met snijbiet te maken. Juist in de zomer!
Gestoofde spinazie of snijbiet met olijven en gekonfijte citroen als een heerlijk koud bijgerecht.
Een mengsel van snijbiet, rozijnen en fèta of geitenkaas verpakt in krokant filodeeg. Iets heel anders en bijzonder.
Aubergine pilaf is blokjes aubergine, rijst, wat tomaten, rozijnen en wat pijnboompitten. Een Turks gerecht uit het boek Arabesque van Claudia Roden. Heerlijk lauw, nog lekkerder koud.
Tonijn in een saus van o.a. tomaat, basilicum, zwarte olijven en kappertjes.
Courgettes in zoetzuur met wat ui en kruiden. Verrassend lekker en het is eens wat anders dan de overproductie uit de moestuin omzetten in soep.
Koolrabi’s in plakken, door beslag halen en frituren. Zo simpel. Waarom alleen met appel als koolrabi er ook is? En subtiel zoet van smaak?
Fijn geraspte koolrabi met ui, majoraan (marjolein, oregano) en basilicum. Voor niet-vegetariërs: een bijgerecht voor gebraden wild of rundvlees.
Vers gedopte kapucijners in een met visbouillon en kruiden op smaak gemaakte saus en Hollandse garnalen erover. Heerlijk.
Je hebt koolrabi genoeg. Je hebt slangenradijs (of gewone radijs) en een paprika. Deze leiden tot een kleurrijke en feestelijk uitziende salade.
Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.