Gesauteerde koolrabi met kruiden
Fijn geraspte koolrabi met ui, majoraan (marjolein, oregano) en basilicum. Voor niet-vegetariërs: een bijgerecht voor gebraden wild of rundvlees.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Fijn geraspte koolrabi met ui, majoraan (marjolein, oregano) en basilicum. Voor niet-vegetariërs: een bijgerecht voor gebraden wild of rundvlees.
Vers gedopte kapucijners in een met visbouillon en kruiden op smaak gemaakte saus en Hollandse garnalen erover. Heerlijk.
Je hebt koolrabi genoeg. Je hebt slangenradijs (of gewone radijs) en een paprika. Deze leiden tot een kleurrijke en feestelijk uitziende salade.
Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.
Deze pilaf (of pilav – of risotto) van tuinbonen met wat rozijnen en cashewnoten is vegetarisch. Snel te maken en zelfs lekker.
Juni, maar ook juli geeft o.a. koolrabi’s en worteltjes (peentjes). Dit is een smakelijke combinatie met hazelnoten, citroen en peterselie. Te eten als lauwwarme salade.
Schapen- of lamsvlees, gestoofd, met tuinbonen en wat peultjes op Noord-Afrikaanse wijze. Makkelijk en heel erg lekker!
Aardbeien in een siroop van suiker, rode wijn en cointreau. En een snufje kaneel. Ook heel lekker. En zoe-hoet!
Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Opeens is rabarber toch lekker: Een moes, compote, van rabarber en frambozen.
Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, room en wat salie.