Kruidige geroosterde pompoen
Net als 'kruidige pompoen uit de oven' maar dan iets anders: een butternut squash en wat andere kruiderij.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Net als 'kruidige pompoen uit de oven' maar dan iets anders: een butternut squash en wat andere kruiderij.
Een paté of terrine die warm, als voorgerecht, wordt gegeten
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.
Makkelijk te maken en lekker bij paté, worst en kaas.
Een oer-Hollands recept dat niet mag ontbreken. En een Gelderse toevoeging (want Gelderland is geen Holland).
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
De bereidingswijze ontbreekt, maar laat dit recept dan een bron van inspiratie zijn.
Snel, makkelijk, vegetarisch en gezond.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
Er kunnen ook nog wat garnalen door.
De winter is de tijd voor de veldsla. Dit is een recept voor een uitzonderlijke salade: met walnoten en Parmezaanse kaas. Zo mag het heel lang winter blijven.