Gegratineerde snijbietstengels
Makkelijk en bijzonder recept als u daags ervoor het groen van de snijbiet hebt gebruikt. Kan met alle stengels, maar met die brede, zilverstelen, is natuurlijk het mooist. Wat Parmezaanse kaas en klaar.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Makkelijk en bijzonder recept als u daags ervoor het groen van de snijbiet hebt gebruikt. Kan met alle stengels, maar met die brede, zilverstelen, is natuurlijk het mooist. Wat Parmezaanse kaas en klaar.
Het heet koolsla, maar het is een warm gerecht met o.a. gestoomde snijbietbladeren, paprika en peper. Snel en "goed binnen te houden".
Een uitdagend lekker groentepuddinkje met tongfilets en tuinbonen.
Geweldige Italiaanse sla.
Soep op basis van sla die je met worst, kaas en wat extra aardappel ook kunt omtoveren in een maaltijdsoep.
Sla uit Bourgondië, dus met mosterd en rode wijnazijn.
Aardappelen op zijn Spaans. Erg lekker.
Deze schorsenerensoep is een uitstekende, subtiele soep met schorseneren, wortel, ui en peterselie. Heel goed uitwisselbaar is met aspergesoep. Recept uit een boek uit 1931.
Sublieme smaakcombinatie met weinig ingrediënten. Een heerlijk schorseneren-recept van een sterrenkok.
Gebakken schorseneren zijn makkelijk te maken en erg lekker. En met gebakken aardappelen kan je er ook een eenpansmaaltijd van maken.
Veldsla met pompoen Zie bij veldsla
Met prei kan je veel variëren, met kerrie, met wortel, met krenten. En taart is altijd lekker. Dus hier een soort van basis preitaart met variatiemogelijkheden