Stamppot van zuurkool met wortel en ui
Een eigen, subtiele creatie.
Een eigen, subtiele creatie.
Voorwaar de lekkerste zuurkool die er is.
Een recept uit de tijd dat het nieuwe koken opkwam. Wanneer zal het zijn geweest? Midden jaren tachtig uit de vorige eeuw?
Verrukkelijke schotel met o.a. zuurkool, lamsgehakt, kruiden en aardappelpuree. Winterkost? Feestkost!
Een heerlijk sterrenkokrecept. Eenvoudig te maken en o zo mooi in de periode dat de aardbeien rijp zijn en de rabarber nog is te krijgen.
Aardbeiensla voor bij de bbq
Eenvoudig en bijzonder lekker: aardbeien in balsamico-azijn. De Fransen schijnen het te doen met rode wijn-azijn.
Hoe simpel kan het zijn: meng een bekertje ricotta met sinaasappelsap en wat suiker of diksap. En dan mooie, dieprode, o zo zoete aardbeien erbij of er door.
Jam van aardbeien (überhaupt jam van vruchten) is niet moelijk te maken. Schone lege potjes, zoetstof (appeldiksap, oersuiker) en een geleermiddel. En snel klaar.
Aardbeiensmaak met een bijzonder accent. Het grote voordeel is dat de lavendel bloeit als er aardbeien zijn.
Luchtige aardappelpuree met twintig tenen knoflook. En ook nog verrukkuluk.
Verrukkelijke aardappel-mosselen-schotel uit Bari.