Aardappelsalade
Een aardappelsalade, zoals er zo vele zijn.
Een aardappelsalade, zoals er zo vele zijn.
Een eenvoudige wortelsalade met Dijonmosterd
In de oven gegaarde of gebakken, zo u wenst: geroosterde, partjes aardappel met rozemarijn en tijm. Altijd lekker.
Eenvoudige, boerse soep uit Piemonte, Italië. Pompoen, aardappels en groene kruiden van het moment. Maar met salie wel heeeel erg lekker.
Een verdomd lekkere maaltijdsoep van aardperen (topinambour). Maar waarom het Palestijnse soep heet? Met ham of spek, dat kan niet bij Joden en Mohammedanen. Maar er leven ook veel Christenen. Dat zal het wel zijn.
Ronduit lekkere vegetarische zuurkoolschotel met linzen, aardappel en prei. En een scheutje ketjap. Neem vastkokende (bruine) linzen.
Hollandse pot voor de winter. Naast de gebruikelijke ingrediënten wat korianderpoeder en gehakte peterselie.
Courgettesoep met wat stukjes paling. Dat is vet lekker. En anno 2021 gaat het weer wat beter met deze vis. Dus t kan weer.
Mooie mousse (puree) van knolselderij en peterselie. Fel groen en kruidig zoetig van smaak. Een fraai bijgerecht.
Simpele doch o zo lekker stoofpotje van koolraap, aardappel en prei. In een half uurtje gemaakt. Lekker wat grove mosterd erdoor.
Veel boerenkoolblad en aardappelen, een uitje en wat kruiderij vormen de basis voor de klassieke boerenkoolstamppot.