Courgettesalade met peterselie
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Een paté die zowel warm als koud kan worden gegeten.
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
De topper van alle courgettegerechten. Elisabeth David schrijft ‘… dit ongewone subtiele gerecht…’. En dat is het.
Een eenvoudig en subtiel recept van een sterrenkok.
Taartje van geitenkaas en cavolo nero. Leuk en bijzonder bijgerechtje. (Meestal kan cavolo nero vervangen worden door boerenkool. Misschien ook voor dit taartje?)
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
Een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag vantevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Ik heb de zuurkoolpot uit de kelder gehaald en het is uitstekend. Een goede extra invulling voor deze periode van groenteschaarste.
Een eigen, subtiele creatie.
Voorwaar de lekkerste zuurkool die er is.
Een recept uit de tijd dat het nieuwe koken opkwam. Wanneer zal het zijn geweest? Midden jaren tachtig uit de vorige eeuw?