Hertshoornweegbreesalade
Een salade met nieuwe aardappeltjes. Hertshoornweegbree groeit als onkruid in de moestuin…..
Een salade met nieuwe aardappeltjes. Hertshoornweegbree groeit als onkruid in de moestuin…..
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Zelf augurken inmaken, wie doet dat nog? Er was een literatuurstudie in oude boeken voor nodig. Dit is het resultaat. Knackige augurken!
Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarisch gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
Een fraai lunchgerecht
Uitstekend gerecht voor het late voorjaar, de vroege zomer.
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Een paté die zowel warm als koud kan worden gegeten.
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
De topper van alle courgettegerechten. Elisabeth David schrijft ‘… dit ongewone subtiele gerecht…’. En dat is het.