Shiitakes, spinazie en linzen
Snel seizoensrecept: verse shiitakes, verse spinazie en heerlijke Le Puy-linzen. Met een pepertje wokken.
Snel seizoensrecept: verse shiitakes, verse spinazie en heerlijke Le Puy-linzen. Met een pepertje wokken.
Licht pittige hap van verse spinazie met kikkererwten. Een tapa uit Sevilla. Maar ook goed in de Nederlandse keuken.
Spanakorizo heet het traditionele Griekse gerecht van spinazie gekookt met ui, knoflook en rijst. In dit recept bovendien met prei, tomaten, knoflook, dille en peterselie. Verdraaid smakelijk.
Lekkere, boerse soep van spinazie, kikkererwten en tomaten met een touch van chorizo en rauwe ham.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Gevouwen bladerdeegvellen met een vulling van spinazie, ui en mozerella. Verdraaid smaakzaam. Kan ook met snijbiet en Brave Hendrik.
Deze koude salade van gestoofde spinazie met olijven en gekonfijte citroen is ook heel goed met snijbiet te maken. Juist in de zomer!
Gestoofde spinazie of snijbiet met olijven en gekonfijte citroen als een heerlijk koud bijgerecht.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Heel lekker en basic: gebakken/gewokte spinazie met knoflook