Witlof met (ham en) kaas
Witlof of witloof is een klassieker uit van De Lage Landen. Een stronkje witlo(o)f in een plakje ham gerold en een plak kaas erover. Hoppa, zo de oven in. In dit geval op een laagje aardappelpuree.
Witlof of witloof is een klassieker uit van De Lage Landen. Een stronkje witlo(o)f in een plakje ham gerold en een plak kaas erover. Hoppa, zo de oven in. In dit geval op een laagje aardappelpuree.
Een verrukkelijk zacht soepje van witlof/witloof met een beet van fijngesneden lof en peterselie.
Betrekkelijk eenvoudig gerecht van vooraf ietwat gestoofde witlof, gemengd met garnalen en bedekt met wat kaas. En dat onder de grill. Jummmm
Witlof uit eigen tuin. Als tarte tatin met blokjes zoete appel en wat smaakvolle kaas. Oh, wat is dat lekker.
De klassieke witlofsla een tikje anders, met appel en "a touch of" laos.
Een Nederlands-Spaanse amuse van fijngesneden witlof met flinters mojama in een vinaigrette. Niet te versmaden.
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.
Lekker. Persoonlijk vind ik dit de witlof ernstig geweld aandoen.
Witlof, appel, hazelnoten en gedroogde abrikozen. En….
Gewoon, gewokt.
Reepjes witlof met een ansjovisdressing