Zuurkool-chocoladetaart
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Een heel bijzondere taart. In het cakebeslag is zuurkool verwerkt. Een recept uit 1962. En het smaakt uitstekend!
Deze mole is een rijke, complexe Mexicaanse saus met chocola, chili pepers en meer ingrediënten.
In 1685 verscheen het Tractaat van het excellenste kruyd thee van Cornelis Bontekoe. En in de derde druk zijn ook verhandelingen en recepten met koffie (coffi) en chocolade (chocolate) opgenomen. Deze chocoladedrank is een bewerking van Manon Henzen, van EetVerleden.
Een cake, misschien meer een brownie, met rode bieten en pure chocolade. Mooi compact en zeer smakelijk mogen we wel zeggen
Een Hongaarse taart van een Zwisterse chef. In laagjes. Met abrikozenjam, gemalen walnoten en eroverheen een laag puike chocolade. Heerlijk! En dagenlang houdbaar.
Uitmuntend smakende cake van pompoen met kleine stukjes hele pure chocolade er in. Herfstsmaken!
Een bijzonder lekkere chocoladetaart zonder bloem of meel. Wel met gemalen amandelen en honing. Niet moeilijk om te maken.
Uitstekende taart op basis van kastanjepuree en pure chocolade. Massief, vol van smaak (mits goede chocola gekozen) en lekker fris met een bolletje sorbetijs erbij.
Uitstekende perentaart. Een met peer gevulde bodem onder een deken van chocolade met wat kaneel. Lekker fris. Zeker met een lepel vanille-ijs.
Volgens recept van een van de eerste chocoladetaarten (tulband) met cacaopoeder. The Lady’s Receipt Book uit 1847. Dat was kort nadat Van Houten bedacht dat je met een hydraulische pers cacaomassa kon scheiden in poeder en cacaoboter. De smaak is er niet minder om.
Doe eens wat anders, maak pasta met chocolade. En serveer dat als een dessert. In essentie alle ingrediënten voor een taart, maar dan anders en zonder gist of bakpoeder.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.