Zoet taartdeeg (korstdeeg)
Taart bakken? Dit is een basisrecept voor zoet taartdeeg (korstdeeg) en met een kleine verandering ook zanddeeg. Simpel te maken en je kan het invriezen.
Taart bakken? Dit is een basisrecept voor zoet taartdeeg (korstdeeg) en met een kleine verandering ook zanddeeg. Simpel te maken en je kan het invriezen.
Maart. Dat is de tijd voor daslook. Hier geven we een simpel recept voor een heerlijke pesto.
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Mayonaise – met of van? – pure chocolade. Gaat uitstekend bij zachte witte vis of vleesgerechten.
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Iets aparts: Mexicaanse, dikke chocoladedrank, op basis van maïsmeel. Stevig en lekker na een fikse schaatstocht of wandeling door hagel, sneeuw en ijzel.
Product van de evolutie: schorseneerstaafjes geschikt over een taartbodem en ingebed in een mengsel met hazelnoten. Erg lekker.
Heerlijke en eenvoudig te maken wortelsoep met een boeiende geschiedenis. Wortels en aardappel zijn de belangrijkste ingrediënten.
Een chocoladetaart met citrus. Of een citrustaart met chocolade. Feit is dat chocolade en citrus goed samen gaan. Dus dit is een heel lekkere, frisse taart.
Een Duitse soep met veel witte wijn, eigelen en bouillon. En een pietsje kaneel die het spannend maakt.
Er is meer dan één recept voor deze soep van komkommer met dille. Hier geven we er vier.
Verrukkelijke gratin van geraspte courgette, snijbiet (of spinazie) en echte Nederlandse pecorino (oude schapenkaas