Paprikasaus
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.
Koolraap met ui, ketjap, kokosmelk en een fikse lik sambal maken een heerlijk on-Nederlands gerecht. Smullen! (En geen calorieën tellen.)
Koolraap met knoflook en een amandel-sesamsaus met wat peterselie. Erg smakelijk, al zeggen we het zelf.
Lekkere winterpot van blokjes koolraap, rode linzen en tomaten. Gekookt in bouillon en met wat ui en knoflook plus cayennepeper smaakt het uitstekend.
Niets goddelijker dan dit Theobroma cacao – pure chocola, het voedsel der goden – in combinatie met heerlijke rijpe, zoete aardbeien. Eenvoudig te maken, maar zóóó’lekker.
Prei en aardappel als een taart in bladerdeeg. So typical Brittish. Al met al een uurtje, waarvan een dik half uur in de oven.
Aspergetaartjes zijn simpel te maken en ogen indrukwekkend. Eigenlijk zijn het gewoon asperges en een beetje mosterd. Maar kan makkelijk ook als een iets grotere taart worden gemaakt.
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Zelf augurken inmaken, wie doet dat nog? Er was een literatuurstudie in oude boeken voor nodig. Dit is het resultaat. Knackige augurken!
Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarisch gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Deze heerlijke frittata is eigenlijk een verrijkte omelet, dus ei, ui, plakjes courgette en Parmezaanse kaas. Gewoon smullen tijdens de lunch.