Spinaziesalade met rabarberdressing
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
Een dikke saus op basis van walnoten. Voor de pasta of door een salade.Een dikke saus op basis van walnoten. Voor door de pasta of voor het binden van een salade met stevige groenten.
Een saus van peterselie en snijbiet. Voor bij koud vlees, bijvoorbeeld.
Aardperen, peterselie, boter en wat maizena. Zo maak je snel een lekker gerechtje. En met tammekastanjes, kastanjechampignons erbij nog lekkerder.
Een lekkere Italiaanse pastasaus. Exact wat de naam zegt en goed voor spaghetti.
Een zachte saus van paprika en saffraan, heerlijk bij zeeduivel of andere stevige vis.
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.