Pasta koken – vervolg
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Hoe je best pasta kan koken is niet zo moeilijk. Als je het weet. Onlangs stond in The Conversation een artikel over dit onderwerp. Maar de crux ervan was al lang bekend. In Nederland.
Lamsballen, om ze zo maar te noemen, zijn makkelijker te pellen als ze bevroren zijn dan wanneer ze vers of volledig ontdooid zijn. De crux is dat er twee velletjes moeten worden verwijderd.
Er is in elke keuken een aantal vaste waarden. Zoals verse peper uit de molen, geen krulpeterselie, maar platte peterselie. Of knoflook minstens een kwartier van te voren hakken of persen. Van die dingen die je altijd doet of gebruikt.
Velen van ons snijden kop en kont van een ui en beginnen dan te snijden of hakken. Dat wordt tranen plengen. Zo is een ui zonder veel tranen het makkelijkst klein te krijgen.
Het is makkelijk om tamme kastanjes te pellen. Even inkruisen en een paar minuten in kokend water.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
In acht stappen en vijf foto's laten we u zien hoe makkelijk het is om een tomaat te ontvellen.
Taart bakken? Dit is een basisrecept voor zoet taartdeeg (korstdeeg) en met een kleine verandering ook zanddeeg. Simpel te maken en je kan het invriezen.
In olie gegaarde asperges zijn erg lekker. In olie tot 90 graden duurt het een half uur. En helemaal niet vet!
Van ruwe cacaomassa zelf chocolade maken. Stap voor stap het proces van concheren tot een tablet.
Droge kruiden fijnmalen is soms een uitdaging. Niet met de C-Mill van Bodum. Een hedendaagse koffiemolen die ook voor kruiden uitstekend zijn werk doet.