Ravioli met artisjok en amandel
Ravioli of pasta met artisjok is een wel zeer smakelijk gerecht en zeker als je artisjokharten uit pot gebruikt, ook nog eens snel klaar.
Ravioli of pasta met artisjok is een wel zeer smakelijk gerecht en zeker als je artisjokharten uit pot gebruikt, ook nog eens snel klaar.
Een bijzondere lasagne met prei een een bechamelsaus. Gemaakt in een gietijzeren koekenpan en de gerookte kaas geeft er een bijzonder smakelijk tintje aan.
Minestra di riso e suca is een smakelijke, authentieke pompoensoep; heerlijk in de herfst en snel en gemakkelijk te maken. Het kan in één pan kan worden bereid. Perfect als voorgerecht of lunch tijdens kille, natte herfstdagen. En dat in 30 minuten.
Pasta met tamme kastanjes? Dat kan. Dit is een uiterst simpel en zeer smakelijk recept voor tagliatelle of een andere langdradige pasta met spek, salie en tamme kastanjes.
Tamme kastanjes pellen is niet moeilijk. Even inkruisen en een paar minuten in kokend water. Leuker of lastiger kunnen we het niet maken.
Dit is een heel eenvoudig en ook heel smakelijk recept: een saus van gepureerde palmkool met wat knoflook en kaas en daar pasta door gemengd.
Een curieus Braziliaans bonengerecht met zeewier, spek, diverse specerijen en natuurlijk chocolade. Een heus familierecept.
Een werkelijk verrukkelijke courgette risotto, vol en romig van smaak. De courgette wordt als het ware door de rijst en bouillon opgenomen en de geitenkaas met Parmezaan maakt het helemaal af. Daar lusten we wel pap van!
Italiaans in al zijn smakelijke eenvoud. Knolvenkel is stukjes, lekkere, rijpe tomaatjes erop, wat peper en zout erover en goede olijfolie. Hoppa, de oven in!
Deze salade van orzo met linzen, courgette en noten is bijzonder en ook zeer smakelijke. De rauwe dunne schijfjes courgette geven het een heerlijke beet. Lekker voor een zomerse avond.
Verrukkelijke, compacte dadeltaart met walnoten op een bodem van amandelmeel. Deze versie is glutenvrij en lactosevrij, omdat we ghee gebruiken.
Een zeer smakelijke en supersnel te maken pastagerecht met zeekraal (en wat lamsoor). Smoren in boter, flink wat peper erover en wat citroenzeste en smullen maar!