Knolvenkel met tomaten uit de oven
Italiaans in al zijn smakelijke eenvoud. Knolvenkel is stukjes, lekkere, rijpe tomaatjes erop, wat peper en zout erover en goede olijfolie. Hoppa, de oven in!
Italiaans in al zijn smakelijke eenvoud. Knolvenkel is stukjes, lekkere, rijpe tomaatjes erop, wat peper en zout erover en goede olijfolie. Hoppa, de oven in!
Deze salade van orzo met linzen, courgette en noten is bijzonder en ook zeer smakelijke. De rauwe dunne schijfjes courgette geven het een heerlijke beet. Lekker voor een zomerse avond.
Verrukkelijke, compacte dadeltaart met walnoten op een bodem van amandelmeel. Deze versie is glutenvrij en lactosevrij, omdat we ghee gebruiken.
Een zeer smakelijke en supersnel te maken pastagerecht met zeekraal (en wat lamsoor). Smoren in boter, flink wat peper erover en wat citroenzeste en smullen maar!
Een zeer eenvoudig en smakelijk gerecht uit de Italiaanse keuken: pasta (spaghetti) met sla. En pijnboompitten. En tomatensaus.
Rumbledethumps schijnt een Schots recept te zijn van een ovenschotel met aardappelpuree, witte kool en een toplaag met broodkruim en kaas. Erg lekker!
Een uitermate smakelijk vegetarisch gerecht met witte bonen. De kruiden en lekker aangebakken ui en knoflook geven het een diepere smaak.
Witlof of witloof is een klassieker uit van De Lage Landen. Een stronkje witlo(o)f in een plakje ham gerold en een plak kaas erover. Hoppa, zo de oven in. In dit geval op een laagje aardappelpuree.
Een wel erg verrassend smakelijke gratin. Met behalve de knolselderij en oesterzwammen ook wat aardappel, salie, knoflook en room met ei. Oh ja, een een laagje kaas erover.
Een zeer smakelijkebakplaat met repen koolraap, walnoten, stukken appel en ui en hoppa, kaas erover.
Een lekkere, volle risotto met bieten en verschillende paddenstoelen. Een heerlijke maaltijd als het buiten regent en stormt. En anders ook.
Waarom niet? Dit is een heerlijke Nederlandse quiche met rode kool, ui, wortelen. Met Griekse fèta en Italiaanse balsamico. Lang leve de EU.