Galuska of aardappel-spätzle
Galushka of spätzle van aardappel is een deeg van aardappel dat ik korte sliertjes in kokend water wordt gegaard. Een soort pasta, wel erg lekker.
Galushka of spätzle van aardappel is een deeg van aardappel dat ik korte sliertjes in kokend water wordt gegaard. Een soort pasta, wel erg lekker.
Een makkelijke, eenvoudige en o zo smakelijke gratin met brokken chayote. Eet het als hoofdgerecht of als bijgerecht. (Christophines zijn doornloze chayotes.)
Als er iets lekker is, is het wel zelfgemaakte vanille-ijs met echte vanille. Wij aten het met kersen.
Walnotensoep, oftewel ‘minestra di noci’ is een klassieke Italiaanse soep. Fijngewreven, ontvelde walnoten met wat melk en room in (groenten)bouillon bereid.
Ingelegde walnoten zijn een typisch Engelse lekkernij, die van de 18e eeuw dateert. Het inleggen doet erg aan dat van augurken denken. De smaak ook. Maar het gebruik is daarentegen iets anders.
Rauwe koolrabi en rauwe bieten, dat zijn de twee belangrijkste ingrediënten voor deze uitstekende en verrassend frisse salade.
Een lekkere, frisse salade met haring en biet. Pasta in plaats van aardappel, wat meer gebruikelijk is. En dan natuurlijk ui, augurk en meer. Erg lekker.
Een overheerlijke bulgursalade van, inderdaad, bulgur, en tomaat en komkommer. Mooi, fris, perfect voor een zomeravond met een glas witte wijn, al dan niet bij de bbq.
Een bijzondere en smakelijke ovenschotel met snijbiet, zuring, tomaat en allerlei kruiden met boven en onder een laagje polenta.
Mungbonen met spinazie is een verrassend smakelijk vegetarisch gerecht met deze twee groenten (wij gebruikten brave hendrik), bataat (zoete aardappel), tomaat en Indiase kruiderij.
Deze pasta met prei is behoorlijk snel te maken. Apart en zeer smakelijk. En vegetarisch, dus iets dat vaker op tafel kan worden gezet.
Dun gesneden geroerbakte savooiekool, spelt en aardappel met beetje tomatenpuree en een rood pepertje en dan… dan weet je hoe lekker eenvoud kan zijn