Vegetarisch
Butternut squash met vanille en walnoten
Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?
Rucola, kapucijners en oude kaas
Verrukkelijk (voor-)gerecht met verse kapucijners op een bedje van rucola, met oude schapenkaas en druppels echte balsamico.
Spinazie en aardappel bhaji
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Schorseneren met hazelnootsaus
Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Gebakken schorseneren met champignons
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Penne met courgettes en pistaches
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Salade van kikkererwten en komkommer
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Koolrabibeignets
Koolrabi’s in plakken, door beslag halen en frituren. Zo simpel. Waarom alleen met appel als koolrabi er ook is? En subtiel zoet van smaak?
Gesauteerde koolrabi met kruiden
Fijn geraspte koolrabi met ui, majoraan (marjolein, oregano) en basilicum. Voor niet-vegetariërs: een bijgerecht voor gebraden wild of rundvlees.
Salade van koolrabi met augurk
Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.
Gestoofde worteltjes en koolrabi
Juni, maar ook juli geeft o.a. koolrabi’s en worteltjes (peentjes). Dit is een smakelijke combinatie met hazelnoten, citroen en peterselie. Te eten als lauwwarme salade.