Risotto met blaassilene
Stridoli in het Italiaans, sculpit in het Engels en blaasilene heet het in het Nederlands. De jonge toppen ervan zijn zeer goed eetbaar. Een oer-Italiaanse risotto met stridolo, wat champignons en Parmezaanse kaas.
Stridoli in het Italiaans, sculpit in het Engels en blaasilene heet het in het Nederlands. De jonge toppen ervan zijn zeer goed eetbaar. Een oer-Italiaanse risotto met stridolo, wat champignons en Parmezaanse kaas.
Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?
Verrukkelijk (voor-)gerecht met verse kapucijners op een bedje van rucola, met oude schapenkaas en druppels echte balsamico.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Koolrabi’s in plakken, door beslag halen en frituren. Zo simpel. Waarom alleen met appel als koolrabi er ook is? En subtiel zoet van smaak?
Fijn geraspte koolrabi met ui, majoraan (marjolein, oregano) en basilicum. Voor niet-vegetariërs: een bijgerecht voor gebraden wild of rundvlees.
Frisse salade van koolrabi en augurk. Daar is helemaal niets mis mee op een warme zomeravond.