Courgette-snijbietgratin
Verrukkelijke gratin van geraspte courgette, snijbiet (of spinazie) en echte Nederlandse pecorino (oude schapenkaas
Verrukkelijke gratin van geraspte courgette, snijbiet (of spinazie) en echte Nederlandse pecorino (oude schapenkaas
Eenvoudige en heerlijk frisse salade van koolrabi, komkommer en aardappel. En nog wat…
Een snelle vegetarische salade van koolrabi en peultjes. En lupinebonen als u die heeft. Lekker met wat in bouillon gekookte bulgur. Of rijst.
Stridoli in het Italiaans, sculpit in het Engels en blaasilene heet het in het Nederlands. De jonge toppen ervan zijn zeer goed eetbaar. Een oer-Italiaanse risotto met stridolo, wat champignons en Parmezaanse kaas.
Snel te maken en o zo bijzonder gerecht met butternut squash c.q. flespompoen of muskaatpompoen, vanille en noten. Heerlijk als bijgerecht, maar waarom niet ook als vegetarische hoofdmaaltijd?
Verrukkelijk (voor-)gerecht met verse kapucijners op een bedje van rucola, met oude schapenkaas en druppels echte balsamico.
Simpel en razend lekker: gewokte repen stengelsla (celtuce) met shiitakes. Die vegetarische Chinezen toch; die weten wat lekker is.
Oh, dit is lekker! Deze salade van celtuce (stengelsla) en blokjes tofu met een warme zoetzure dressing van honing met rijstazijn.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Mooi en simpel gerecht met schorseneren, champignons, wat tomatenpuree en dragon. In een uurtje klaar, wat wil je nog meer?