Wortelsalade uit Andalusië
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een Spaanse wortelsalade met komijn. knoflook en oregano. Erg lekker, zeker als het een dag van tevoren is gemaakt en uit de koelkast komt.
Heerlijke Spaanse koude soep van louter groenten: komkommer, tomaat, paprika, ui, knoflook, bleekselderij en wat kruiderij. Perfect voor de warme zomerdagen. Met ijsblokjes erin.
Een heerlijk bijgerecht van dungesneden bladkool en wat knoflook en spekjes, Uit de keuken van Minas Gerais, een gebied in Brazilië, waar ooit een goudkoorts heerste.
Een verrukkelijk dessert van in een soort van amandelvla gegratineerde aardbeien. Met wat munt en verveine en stukjes noot erover. Hmmmm.
Uitmuntende gelaagde schotel met onder en boven gehakt en in het midden een laag spinazie of snijbiet met mozzarella. Heerlijk.
Uiterst smakelijke salade met sla, koolrabi, rode ui, geroosterde paprika, wat uitgebakken spekjes, feta èn echte postelein. Dat is de zomerpostelein.
Deze aardappel-rabarber ovenschaal is een verdraaid lekkere schotel/bakplaat met nieuwe aardappels en rabarber, feta en bestrooid met bruine havermout en stukjes amandel.
Werkelijk verrukkelijk rabarberijs. Romig van smaak en dat terwijl er geen room, geen melk en geen ei aan te pas is gekomen. Heerlijk!
Zeer smakelijk gerecht van twee groenten die in mei volop in de moestuin staan. Of verkrijgbaar bij de groentenboer. Asperges onder een dekje van spinazie met een bechamelsuas.
Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Eens wat anders met rabarber. Een chili met of sin carne y con ruibarbo. Oftewel stukjes rabarber in een bonengerecht. Het smaakt uitstekend. Deze houden we er in.
Simpel en uitermate smakelijk gerecht van pasta met de wat bittere radicchio (roodlof) en worstvlees. Jummie.