Radicchio-pesto
Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een grauwpaarse, lekker ietwat bittere radicchio-pesto (roodlof), blanke amandelen en uiteraard Parmezaanse kaas. Hoe lekker wil je het hebben?
Reuze lekkere taart met een lichtzoete vulling van griesmeel. Schmullstaart in het Luxemburgs, een smultaart in het Nederlands.
Geen zuurkoolstamp, maar in reuzel gebakken koeken van zuurkool met aardappel en spekjes. Hetzelfde, maar dan heel anders opgediend. Leuk en lekker.
Uitstekende winterse ovenschotel van spruitjes, aardappel, padden stoelen en hazelnoten. En wat paprika uit pot. Dat moet kunnen. Toch?
Een winters gerecht van gestoofde aardperen – oftewel: topinamboer, dan wel topinambour – met bacon, tomaten en een glas rode wijn. (Erin, welteverstaan. Maar erbij is ook erg lekker.)
Een ovenschotel met meer dan alleen koolraap. Ook wortelen, pastinaken en aardappelen. Niet veel werk, als je een mandoline gebruikt.
Uitmuntende en simpel te maken salade van plakjes yacon, Japanse sojasaus en sesamolie en -zaad. Wel minstens een dag van tevoren maken,
Simpele, bijna klassieke maar door de yacon ontzettend nieuwe salade. Snel gemaakt en smaakvol. Hoe lekker kan de winter zijn!
Mooi zoetzuur gerecht waarin de yacon verrukkelijk tot zijn recht komt. Niet dat iemand in China dit al zou hebben gedaan, denken we. Maar misschien wel Chinezen in Peru of Ecuador of Bolivia.
Een op het eerste gezicht ietwat bizarre ovenschotel. Een lasagne zonder plakken pasta, maar met plakken prei en gevuld met knolselderij en pompoen. Maar o zo lekker!
Verrukkelijke confituur met frisse sinaasappelsmaak. Maar de toevoeging van yacon houdt het suikergehalte laag. Dubbel gezond.
Thee van gedroogd yaconblad. Een lichtgroene kruidig, smakelijke thee. Oogst de mooie bladeren en laat ze in de zon drogen of gebruik een dörrer. Dat levert heel veel thee!