1251 Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Jam van gele kornoelje
Rode jam, gemaakt van de vruchten van de gele kornoelje. Met wat appel, gember, citroensap. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat lekkers.
Courgette-preitaart
Smakelijke taart, gevuld met een stevig mengsel van courgette, prei, walnoten en natuurlijk de ui, knoflook en kaas. En snijbietstengel.
Couscous met gehakt en sperziebonen
Een snelle doch voedzame maaltijd van sperziebonen, paprika, ui en knoflook en couscous. Met râs al hânout erdoor en wat pijnboompitten er over.
Koud courgettesoepje
Koude soep van courgette voor de warme zomeravond. Of voor lunch. Op basis van yoghurt of kefir.
Aardappel-knopkruid koekjes
Een makkelijk en praktisch gerecht: aardappelkoekjes met knopkruid. Eigenlijk rösti met knopkruid erdoor. Erg smakelijk en bovendien gezond.
Wilde en getemde groentenvoorgerecht
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.
Courgette-spinazie paté
Heerlijke paté van courgette en kwark, gekruid met basilicum en majoraan en middenin een laagje spinazie of snijbiet of ander spinazie-achtig groen.
Courgette-broodschotel
Snelle en o zo lekkere ovenschotel met tomaat, courgette en oud brood. En ei. En kaas.
Courgetteplakjes met ricotta
Gebakken courgetteplakjes met kruidige ricotta. Een uitstekend hapje vooraf.
Spaghetti met snijbiet en knoflookchips
Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
Verse kapucijners met mosterd-roomsaus
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.