Pruimenflaugnarde
Een clafoutis is met kersen, met ander fruit heet het flaugnarde. Deze, met pruimen en een meel met amandel, is bijzonder smakelijk. Aanrader.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een clafoutis is met kersen, met ander fruit heet het flaugnarde. Deze, met pruimen en een meel met amandel, is bijzonder smakelijk. Aanrader.
Linzenbrood is een dikke afgekoelde brei van linzen met o.a. wortel, bleekselderij, tomaat. Erg lekker als hapje erbij.
Naast hopscheuten zijn ook de toppen van de hop goed eetbaar. En langer oogstbaar, tot de bloei begint. Deze spaghetti met hoptoppen is lekker en vooral leuk om te zien: groen-wit
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.
Een aparte en frisse salade van linten komkommer en gehalveerde kruisbessen. Leuk om zo te serveren.
Een mooi, robuust uitgevoerd kookboek met vegetarische gerechten. Auteur Jorun Verheyden is weg van groenten en dat blijkt uit de recepten. Vegetariërs hebben het niet slecht….
Voor een frissen zwarte bessenjam minder suiker dan vaak aanbevolen. Het meeste werk is het wassen van de bessen en het ontdoen van steeltjes.
Knopkruid kan een plaag zijn. Het is een veel voorkomend "onkruid". Maar het is goed als groente te gebruiken. Bovendien heel gezond. Bijvoorbeeld in deze courgettesoep. Smaakt uitstekend.
Roomboter met overwegend zuring, om mooie plakjes van te snijden en op een stuk warme vis (bijv. zalm) te serveren. Eenvoudig zelf te maken.
Aardse smaken van gewokte zilverstelen (snijbiet), bleekselderij, groene paprika en een scheutje donkere sojasaus. Eigenlijk verdraaid lekker.
We hadden al de paprikasaus en dan is dit makkelijk en ontzettend lekker. Simpel en smaakvol witte vis, peultjes en de saus. Jummie.