Grondig met zilverstelen
Aardse smaken van gewokte zilverstelen (snijbiet), bleekselderij, groene paprika en een scheutje donkere sojasaus. Eigenlijk verdraaid lekker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Aardse smaken van gewokte zilverstelen (snijbiet), bleekselderij, groene paprika en een scheutje donkere sojasaus. Eigenlijk verdraaid lekker.
We hadden al de paprikasaus en dan is dit makkelijk en ontzettend lekker. Simpel en smaakvol witte vis, peultjes en de saus. Jummie.
Deze koolsalade met noten is lekker fris en eenvoudig te maken. Je kunt walnoten gebruiken en ook pistaches. Met wat fris zuur en pit heb je een smakelijk maal.
Originele risotto met snijbiet en rode peper. Want bovenop nog wat gebakken snijbiet met knoflook en Spaanse peper. Mooi om op te dienen.
Melde is een ‘onkruid’. De gecultiveerde vorm heet tuinmelde. Tuinmelde wordt alleen nog door liefhebbers in (moes)tuinen geteeld. Er is groene, gele en rode tuinmelde. Dit is een mooi recept van die aardse roodpaarse melde op pasta. En ook snel klaar.
Omelet met cime di rapa – en als u die niet heeft: raapstelen. Makkelijk te maken en bijzonder smakelijk. En voor de liefhebbers, met de toegevoegde waarde van 'zeer Italiaans'.
Een half uurtje heeft u nodig om deze quiche te maken. Smaakt uitstekend. Verse spinazie met wat tomaat (en zongedroogde tomaat), ui en knoflook. En een laagje Parmezaanse kaas.
Cime di rapa is een mooie voorjaarsgroente. Het hangt tussen grove raapstelen en broccoletti ing. Heel Italiaans. Dus ook dit recept dat snel te maken is en erg smakelijk.
Radijssoep is een uiterst smakelijke soep van, zoals de naam zegt, radijsjes en hun loof. Kan gecombineerd worden met allerlei extra’s als spekjes, kaas of mierikswortel.
Simpele en smakelijke soep met kikkererwten, zevenblad, brandnetel, lavas en Roomse kervel.
Een bakplaatgrote koek van yoghurtbeslag en daarover stukken rabarber en amandelen. Heerlijk.
Verrukkelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken bietensalade van chioggia-biet, aardappel, makreel en een drupje balsamicoazijn.