Mosselen met venkelzaad
Mosselen, venkelzaad, noilly prat (of andere droge vermouth) en bleekselderij zijn de bepalende ingrediënten voor deze "lekkerste mosselen ooit," aldus mrs. M.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Mosselen, venkelzaad, noilly prat (of andere droge vermouth) en bleekselderij zijn de bepalende ingrediënten voor deze "lekkerste mosselen ooit," aldus mrs. M.
Een verrassende combinatie: varkensrollade gevuld met peren en rozemarijn. En erg lekker ook nog.
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Snel, simpel en verdraaid nog an toe: ook lekker. Appels gevuld met een mengsel van hazelnoten en vijgen en dadels uit de oven.
Een groentenmengsel op basis van tamme kastanjes, aardperen, champignons en wortel met een deksel van deeg met wat Worcestersaus erdoor, maken een uitstekende pastei. Al zeggen we het zelf.
Verse worst (braadworst) maken is eigenlijk niet moeilijk. Hier leest u wat er zoal bij komt kijken met een flinke hand vol recepten voor o.a. chorizo, venkelworst en eenvoudige braadworst.
Zelf leverworst maken is niet erg moeilijk. Lever, varkensgehakt en kruiden. Dit is een oud-nederlands streekrecept dat uitstekend smaakt.
Snel te maken gerecht met kastanjes, wortel, prei en koolraap. En rijst.
Het vlees van langzaam gegaarde hazenbouten in een saus van tomaat, wortel en bleekselderij maken een Italiaanse hazenpeper. Eten met brede lintpasta: pappardelle. Rest de vraag: wat is de zin van marineren?
Als je boter, suiker, peren en bladerdeeg in huis hebt, is deze smakelijke taart snel gemaakt. Goed voor bij de thee of koffie.
Soep met eekhoorntjesbrood of andere boleten. Als maaltijdsoep of vooraf.