Iraanse stoofschotel met snijbietstelen
Snijbietstelen (zilverstelen) zijn aards van smaak en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals dit: met wat kruiden, rijst en verse koriander.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Snijbietstelen (zilverstelen) zijn aards van smaak en je kunt er heerlijke gerechten mee maken. Zoals dit: met wat kruiden, rijst en verse koriander.
Zwezerik wordt door velen als delicatesse beschouwd; even zo vele mensen vinden het 10 x niks. Onbekend maakt onbemind?
Eenvoudig nagerecht van sinaasappelsap, eigeel en wat suiker. Wel ruim van te voren maken, want na anderhalf uur in de oven moet het ook nog eens afkoelen.
Spinazie met rijst is een traditioneel Grieks gerecht dat spanakorizo heet: spinazie gekookt met ui, knoflook en rijst. En in dit recept bovendien met prei, tomaten, knoflook, dille en peterselie. Verdraaid smakelijk.
Voor wie shiitakes heeft en vis is dit een makkelijk en lekker recept: met rijst, wortel, ui en bleekselderij maakt u een lekkere Chinees-achtige soep.
Simpel pastagerecht met shiitakes, ui, knoflook en peterselie. Ontzettend lekker. Dat wel.
Makkelijk recept voor een verrassend dessert: rabarbercompot in een pasteibakje met vanille-ijs erop.
Lekkere, boerse soep van spinazie, kikkererwten en tomaten met een touch van chorizo en rauwe ham.
Een spannende chutney van rabarber, ui en grove mosterd. Past bij heel veel gerechten. Een eerder potje van Heerlijkheid Mariënwaerdt was zo op. Nu dus zelf gemaakt.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Penne of andere pasta met vlees van braadworst, aardappel, een uitje, wat wortel en crème fraiche maken een bijzonder kleurig en smakelijk gerecht. Aanbevelenswaardig, ook als u niet uw eigen varkens hebt geslacht.
Gevouwen bladerdeegvellen met een vulling van spinazie, ui en mozerella. Verdraaid smaakzaam. Kan ook met snijbiet en Brave Hendrik.