Asperges met gegrilde harder
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Bijzonder maal van gegrilde harder met asperges en een sausje met balsamico-azijn. Voor herhaling vatbaar en dat hebben we drie dagen later dan ook gedaan.
Smakelijke walnotentaart met rabarber, een lik jam en een laagje lemon curd. Mjom, mjom. Met een bolletje vanille-ijs nog lekkerder.
Prei met zuring is een oud recept. Het is eigenlijk gesmoorde prei, maar dan met zuring in plaats van het azijn. Nog lekkerder.
Salade met wasachtige aardappels, wortels, pastinaak, slajotten en wilde rijst. Lijkt wel wat op geroosterde wortelgroenten, maar door de wilde rijst heel apart van smaak en textuur.
Een verrassend lekkere soep van Puy-lizen en tomaten, met een klodder saffraanyoghurt. Ook nog mooi om te zien.
Eenvoudig doch apart gerechtje van ei met zuring. Verrassend en lekker. Cocottes zijn aardewerk bakjes. Ovenbestendig.
Ja, ja, een Oud-Hollandsch maal.
Inmaken van mierikswortel in potjes geschiedt zonder verhitting. Een keukenmachine is handig en vooral: goed ventileren!
Dit is een basisrecept. Er zijn talloze variaties mogelijk: met Parmezaanse kaas, met gorgonzola, met kruiden als tijm, rozemarijn, enz.
Limoncello is eenvoudig zelf te maken, en al helemaal als je uit Italië of Spanje literflessem 95% alcohol meeneemt uit de supermarkt.