Geroerbakte lever in kruidige saus
Lever op zijn Chinees. Gemarineerd en geroerbakt. Ook voor degenen die niet zo gek zijn op lever, is dit een bijzonder smakelijk gerecht.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Lever op zijn Chinees. Gemarineerd en geroerbakt. Ook voor degenen die niet zo gek zijn op lever, is dit een bijzonder smakelijk gerecht.
Blad en stelen van snijbiet, Puy linzen en tomaten zijn de belangrijkste ingredienten van deze boeiende schotel. Trek er maar twee uur voor uit; dit is het ware slow food.
Radijsjes met fijngesneden venkel en sinaasappel als een salade, aldus Thom van Steenis.
Eenvoudige, bijna haast klassieke aardappelsalade maar dan ook met radijs. Goed voor een warm voorjaar. De dressing is uitstekend.
Forse salade van radijs, ui, peterselie, knoflook en verse koriander.
Relish of confit van radijs met sinaasappel en citroen. Roze van kleur, zoet en scherp van smaak. Voor bij de vis, lamsvlees, brood of een stukje kaas.
Radijzensalade uit de Oekraïene. Met lente-ui of bosui, dille, cayennepeper en paprikapoeder.
Gekneusde radijzen in een dressing van sojasaus, sesamolie, knoflook en azijn. Oosters. Als salade bij de maaltijd of als hapje vooraf.
Radijsjes als borrelhapje of gewoon vooraf, gemarineerd met wat sojasaus.
Rijst met zwarte bonen, kaneel en sinaasappel. Dat zijn de belangrijkste ingredienten van dit Spaanse gerecht. De zwarte bonen zijn de Moren. De witte rijst de Christenen. De vraag is: welke heeft meer smaak?
Makreelfilets uit de oven, bestrooid met knoflook, peterselie en gerookt paprikapoeder. Simpel en lekker Spaans.
Een goddelijk dessert met een mousse van bitterkoekjes en een koude soep van aarbei en rabarber.