Aardappeltaart met sperziebonen
Een taart van aardappels met wat brood en basilicum. Erop sperziebonen met stukjes tomaat. Je zou het haast 'aardappel anders' noemen.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een taart van aardappels met wat brood en basilicum. Erop sperziebonen met stukjes tomaat. Je zou het haast 'aardappel anders' noemen.
Verse maïskorrels in room in de oven. Als voorgerecht of nagerecht? “Het lekkerste recept voor verse maïs, zelfs beter dan maïs zo van de kolf eten,” schrijft Jane Grigson.
Lekkere, ietwat boerse salade van aardappels, sperziebonen, uitgebakken spek en peterselie. Voor als de dagen iets minder zomers zijn.
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Zelf visbouillon of visfond maken is niet moeilijk. U weet wat er in gaat en als u het als ijsblokjes invriest, is het later gemakkelijk gedoseerd te gebruiken bij de bereiding van gerechten. En loont het? Niet in vergelijk met blokjes, wel als u potten fond zou kopen.
Dessert van in kleine blokjes gesneden meloen in een gelei met o.a. citroensap en agaragar. Snel, makkelijk en bovendien nog lekker ook.
Deze komkommersoep is koud. Komkommer en yoghurt en dille, maar dan volgens een recept van Gordon Ramsay. En nog lekker ook.
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Hoe leuk is dat? Een tarte tatin van aardappels en courgettes met verse kruiden. Dat is eens een andere courgettetaart.
Balltjes van lamsgehakt gevuld met pijnboompitten in een tomatensaus. Eenvoudig en zeer smakelijk. Libanees.
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Deze koude salade van gestoofde spinazie met olijven en gekonfijte citroen is ook heel goed met snijbiet te maken. Juist in de zomer!