Gewokte witlof
Gewoon, gewokt.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Gewoon, gewokt.
Reepjes witlof met een ansjovisdressing
De traditionele witlofsla.
Het is behoorlijk lekker; niet bijzonder en zeker niet Italiaans, of het moet vanwege de courgette zijn.
Met appel, rozijnen en gember.
Spitskool gewokt met ei (en wat rode peper en reepjes paprika). Snel en smakelijk gerecht.
Niet spectaculair, wel lekker. Maar moet alles spectaculair zijn?
Dit is eigenlijk al een heel oud recept. Er zijn verschillende leveranciers van de boemboe en de smaken verschillen nogal. Maar het blijft lekker en makkelijk en gezond.
Koude salade met veel groenten voor warme zomers.
Eenvoud. Eenvoud. Eenvoud smaakt.
Deze koude sperziebonensalade lijkt erg op Fagiolini in umido. Maar met de circassische saus erdoor is dit echt een bijzonder gerecht.
Uitstekende salade van sperziebonen, tomaat en wat meer. En pasta. Goed voor warme dagen.