Ethiopische koolsla
Het heet koolsla, maar het is een warm gerecht met o.a. gestoomde snijbietbladeren, paprika en peper. Snel en "goed binnen te houden".
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Het heet koolsla, maar het is een warm gerecht met o.a. gestoomde snijbietbladeren, paprika en peper. Snel en "goed binnen te houden".
Een uitdagend lekker groentepuddinkje met tongfilets en tuinbonen.
Geweldige Italiaanse sla.
Soep op basis van sla die je met worst, kaas en wat extra aardappel ook kunt omtoveren in een maaltijdsoep.
Sla uit Bourgondië, dus met mosterd en rode wijnazijn.
Aardappelen op zijn Spaans. Erg lekker.
Schorseneren in een bakje van bladerdeeg. Wel feestelijk. Als voorgerecht of bij iets ‘groots’.
Een uitstekende, subtiele soep die heel goed uitwisselbaar is met aspergesoep. Recept uit een boek uit 1931.
Een heerlijk schorseneren-recept. Niet voor niets van een sterrenkok.
Makkelijk en lekker. Met gebakken aardappelen kan je er een eenpansmaaltijd van maken.
Veldsla met pompoen Zie bij veldsla
Met prei kan je veel variëren, met kerrie, met wortel, met krenten. En taart is altijd lekker. Dus hier een soort van basis preitaart met variatiemogelijkheden