Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Rabarbertaart 1
Stukje rabarber in deeg met daarover stijfgeklopt eiwit maken een verdraaid lekkere rabarbertaart.
Waldorfsalade
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Ovenschotel knolselderij met gehakt en chorizo
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Knolselderijpuree met pasta van zwarte olijven
Knolselderij met zwarte olijven. Een heerlijk bijgerecht. Bij wild. Bij vis.
Erwtensoep (snert)
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.
Courgettesoep met kaas
Eenvoudige soep met eierdooier en kaas.
Couscous
De oogst van de pompoenen valt samen met de laatste courgettes. Een ideaal moment voor dit gerecht. Toch?
Courgettesoep met zalmsnippers
Een te eenvoudige soep om er nog verder iets over te zeggen.
Basis courgettesoep
Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
Gevulde de Nice a fruit ronde
Een experiment dat tot andere inspiraties kan leiden?
Gesmoorde aardperen met lente-ui
Het lijkt niet te kunnen: aardperen zijn late herfst en winter. Lente-uit riekt naar voorjaar. Maar lente-ui groeit het vrijwel hele jaar. Een mooi gerechtje voor de nawinter.