Salsa
Met zoete ui. Dat is wel belangrijk in dit recept. "Normale" ui is te bitter.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Met zoete ui. Dat is wel belangrijk in dit recept. "Normale" ui is te bitter.
Basis tomatensaus voor menig gerecht.
Jam van tomaten is lekker. Maar waarbij eet je het?
Salade van snijbonen met tomaat, sambal en ketjap. En nog een paar dingen. Serveren op een bedje van stevige sla. Koud verrukkelijk
Spinaziesoep maar dan met snijbiet.
Makkelijk en bijzonder recept als u daags ervoor het groen van de snijbiet hebt gebruikt. Kan met alle stengels, maar met die brede, zilverstelen, is natuurlijk het mooist. Wat Parmezaanse kaas en klaar.
Het heet koolsla, maar het is een warm gerecht met o.a. gestoomde snijbietbladeren, paprika en peper. Snel en "goed binnen te houden".
Een uitdagend lekker groentepuddinkje met tongfilets en tuinbonen.
Geweldige Italiaanse sla.
Soep op basis van sla die je met worst, kaas en wat extra aardappel ook kunt omtoveren in een maaltijdsoep.
Sla uit Bourgondië, dus met mosterd en rode wijnazijn.
Aardappelen op zijn Spaans. Erg lekker.