Basis courgettesoep
Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
Een experiment dat tot andere inspiraties kan leiden?
Het lijkt niet te kunnen: aardperen zijn late herfst en winter. Lente-uit riekt naar voorjaar. Maar lente-ui groeit het vrijwel hele jaar. Een mooi gerechtje voor de nawinter.
De naam van het recept zegt het. Met wat groenten.
In plaats van wortelstokken nemen we de knollen van de aardpeer. Ook een zonnebloem-achtige. Frituren in een beslagje.
Deze aardpeergratin lijkt wel als drie druppels water op een aardappelgratin. Maar uiteindelijk iets zoeter, dankzij de aardperen.
Met atjar tjampoer, sinaasappelsap en verse basilicum.
Frisse, stevige, smakelijke salade van koolrabi met een dressing van kerrie, gembersiroop en gefruite uitjes en dan natuurlijk geroosterde hazelnoten erdoor.
Een lekkere taart van courgette, tomaat en kruiden. En zes eieren. Eenvoudige voorbereiding, half uurtje bakken. Bijgerecht voor vier, lunch voor twee.
Koude aardperensalade met peterselie, ui of bieslook en garnalen. Onzettend lekker.
Officieel een bijgerecht van gebakken aardperen en verse paddestoelen, wat knoflook en peterselie. Maar ook goed als hoofdmaaltijd.