Bonensoep met knoflook en peterselie
Zeer smakelijke Italiaanse bonensoep met kievitsbonen – misschien beter bekend als fagioli borlotti of borlottibonen.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Zeer smakelijke Italiaanse bonensoep met kievitsbonen – misschien beter bekend als fagioli borlotti of borlottibonen.
Een salade waarvan ongetwijfeld veel varianten bestaan. Dit is er een van. Met tomaten, olijven, peterselie en evt. tonijn.
Aardperen, peterselie, boter en wat maizena. Zo maak je snel een lekker gerechtje. En met tammekastanjes, kastanjechampignons erbij nog lekkerder.
Een salade van groenlof.
Van groenlof (ook wel: suikerij) met spekjes, ui en kaas maken een groenlofstamppot, een winterstamppotje met een heerlijk bittertje – een vergeten smaak.
Een stevige puree van aardpeer en aardappel met wat knoflook. Goed bij wild of lever.
Simpel en smakelijk. Een uitstekend bijgerecht.
Een heerlijke soep, die uit de keuken van Gordon Ramsey zou komen.
Een eenvoudig recept uit 1931.
Nu eens zonder aardappel, appel en ei.
Blokjes knollen,bollen, wortels geroosterd in de oven is niet te versmaden. Vooral goed om resten te verwerken. Maar o zo lekker.
Wintergroenten; verrassend voor bij een kerstdiner, maar waarom niet gewoon doordeweeks. Makkelijk te maken.