Groenlof met tappenadesaus
Een salade van groenlof.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een salade van groenlof.
Van groenlof (ook wel: suikerij) met spekjes, ui en kaas maken een groenlofstamppot, een winterstamppotje met een heerlijk bittertje – een vergeten smaak.
Een stevige puree van aardpeer en aardappel met wat knoflook. Goed bij wild of lever.
Simpel en smakelijk. Een uitstekend bijgerecht.
Een heerlijke soep, die uit de keuken van Gordon Ramsey zou komen.
Een eenvoudig recept uit 1931.
Nu eens zonder aardappel, appel en ei.
Blokjes knollen,bollen, wortels geroosterd in de oven is niet te versmaden. Vooral goed om resten te verwerken. Maar o zo lekker.
Wintergroenten; verrassend voor bij een kerstdiner, maar waarom niet gewoon doordeweeks. Makkelijk te maken.
Een lekkere lauwwarme salade. Eet het met rijst.
Iets voor de waaghalzen onder ons. Het heet pastei; het mag ook puree heten.
Gemengde salade van gekookte groenten Zie bij sperziebonen