Mosselen met venkelzaad
Mosselen, venkelzaad, noilly prat (of andere droge vermouth) en bleekselderij zijn de bepalende ingrediënten voor deze "lekkerste mosselen ooit," aldus mrs. M.
Mosselen, venkelzaad, noilly prat (of andere droge vermouth) en bleekselderij zijn de bepalende ingrediënten voor deze "lekkerste mosselen ooit," aldus mrs. M.
Zelf visbouillon of visfond maken is niet moeilijk. U weet wat er in gaat en als u het als ijsblokjes invriest, is het later gemakkelijk gedoseerd te gebruiken bij de bereiding van gerechten. En loont het? Niet in vergelijk met blokjes, wel als u potten fond zou kopen.
Tonijn in een saus van o.a. tomaat, basilicum, zwarte olijven en kappertjes.
Vers gedopte kapucijners in een met visbouillon en kruiden op smaak gemaakte saus en Hollandse garnalen erover. Heerlijk.
Snel en lekker recept met zeevruchten (fruits de mer), een paar tomaten, knoflook en peterselie. Harstikke Italiaans. En bij voorkeur met inktzwarte pasta (spaghetti al nero di seppia).
Makreelfilets uit de oven, bestrooid met knoflook, peterselie en gerookt paprikapoeder. Simpel en lekker Spaans.
Een Nederlands-Spaanse amuse van fijngesneden witlof met flinters mojama in een vinaigrette. Niet te versmaden.
Een salade van willekeurige sla met mojama, piquillopepers (of rode paprika), kapperappeltjes (of kappertjes). Uit Moro, dus heel erg Spaans in dit geval.
Lucioperca in salsa con polenta alla piastra. Een bijzonder voorgerecht van gegrilde polenta en snoekbaars. Zeker de moeite waard.
Sardines in (zoet-)zuur. Italiaans. Anne (van Annes Kookpunt) zei al maanden geleden: "Dit moet je ook eens maken. Zo lekker!" Het is een traditioneel Venetiaans recept. Een dag of twee van tevoren maken en u zet iets bijzonders op tafel.
Snoekbaars met kool en een scheutje PX-sherry. Daarbij wat gebakken knoflook. Het zoetje van deze sherry geeft een bijzondere "touch".