Tonno alla Livornese
Tonijn in een saus van o.a. tomaat, basilicum, zwarte olijven en kappertjes.
Tonijn in een saus van o.a. tomaat, basilicum, zwarte olijven en kappertjes.
Vers gedopte kapucijners in een met visbouillon en kruiden op smaak gemaakte saus en Hollandse garnalen erover. Heerlijk.
Snel en lekker recept met zeevruchten (fruits de mer), een paar tomaten, knoflook en peterselie. Harstikke Italiaans. En bij voorkeur met inktzwarte pasta (spaghetti al nero di seppia).
Makreelfilets uit de oven, bestrooid met knoflook, peterselie en gerookt paprikapoeder. Simpel en lekker Spaans.
Een Nederlands-Spaanse amuse van fijngesneden witlof met flinters mojama in een vinaigrette. Niet te versmaden.
Een salade van willekeurige sla met mojama, piquillopepers (of rode paprika), kapperappeltjes (of kappertjes). Uit Moro, dus heel erg Spaans in dit geval.
Lucioperca in salsa con polenta alla piastra. Een bijzonder voorgerecht van gegrilde polenta en snoekbaars. Zeker de moeite waard.
Sardines in (zoet-)zuur. Italiaans. Anne (van Annes Kookpunt) zei al maanden geleden: "Dit moet je ook eens maken. Zo lekker!" Het is een traditioneel Venetiaans recept. Een dag of twee van tevoren maken en u zet iets bijzonders op tafel.
Snoekbaars met kool en een scheutje PX-sherry. Daarbij wat gebakken knoflook. Het zoetje van deze sherry geeft een bijzondere "touch".
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Simpel & lekker. Wat meer te zeggen of schrijven?